Moottorikelkkailu

Moottorikelkkasafarilla

Mikä onkaan mukavampi tapa päästä tutustumaan Suomussalmen korpimaisemiin, kuin lähteä kelkkailemaan luonnon keskelle. Suomussalmelta löydät yhdet maan monipuolisimmista ja hyvin hoidetuista kelkkailu-urista. Kelkkailu-urat ovat pääsääntöisesti valtion mailla ja uria on n. 550 km, joista koneellisesti kunnossapidettäviä n. 350 – 450 km olosuhteista riippuen. Suomussalmelta on yhteydet kaikkiin naapurikuntiin ja reittivaihtoehtoja löytyy useita. Esimerkiksi Hossaan voit taittaa matkaa joko Kiantajärveä pitkin tai valita järven kiertävän läntisen tai itäisen reitin, joissa molemmissa on omanlaisensa maastot. Yksi suosituimmista kelkkailu-urista on Suomussalmi – Ukkohalla väli, jossa Emäjokivarren hiekkaharjut ovat saaneet kiitosta ja jopa tituleerattu maan parhaimmaksi kelkkailu-uraksi ympäri Suomea tulleiden harrastajien mielestä. Lisätietoja Suomussalmen kelkkaurien kunnosta  Suomussalmen Kelkkailijat Ry:n Facebook ryhmästä.

Suomussalmen kelkkaurien talvikunnossapidosta vastaa Suomussalmen Kelkkailijat ry. vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen varat talvikunnossapitoon saadaan jäsenmaksuista, kannatusmaksuista sekä Suomussalmen kunnan tuesta. Yhdistyksen jäseneksi voit liittyä tekstiviestillä.

Lähetä viesti (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) numeroon +358 400 476 486.
Yhdistyksen jäsenmaksu on 40 €.

Mikäli et halua liittyä yhdistyksen jäseneksi, mutta haluat tukea yhdistyksen tekemään työtä voit myös suorittaa kannatusmaksun 40 € suoraan yhdistyksen tilille: FI82 5442 0920 1291 81, maksun viestiksi “kannatusmaksu”.

Suomussalmen ja Hyrynsalmen vapaan kelkkailun alue
Vapaakelkkailua pääse harrastamaan valtion maalla Emäjoen varressa kuntien rajalla. Alue sijaitsee Suomussalmen ja Hyrynsalmen välisen moottorikelkkauran varrella. Se rajoittuu pohjoisessa kelkkauraan ja etelässä Emäjokeen.

Umpihankikelkkailualue on noin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä ja se on kooltaan 1340 hehtaaria.

Alueella saa ajaa vapaasti kelkkauran ulkopuolella. Ajaminen vaatii uraluvan.

Umpihankikelkkailun alueen kartta (pdf)

Umpihankikelkkailualueen säännöt (pdf)


Metsähallituksen urat ja kelkkailureitit
– Metsähallitus, Eräluvat asiakaspalvelu p. 020 69 2424 (arkisin 9–16)
www.eraluvat.fi/maastoliikenne/moottorikelkkailu

Suomen kattava moottorikelkkareitistö www.kelkkareitit.fi

Suomussalmen kelkkailijat ry
puheenjohtaja Tomi Holappa +358400 476 486 / tomi.holappa@kiannonkuohut.fi

Kootusti tietoa Kainuun alueen kelkkaurista löytyy sivustolta https://www.kamore.fi/

Suomussalmi