Kalastus

Suomussalmella on runsaasti pilkki-, uistelu-, perhokalastus- ja rantaongintapaikkoja. Pilkkiä ja onkia saa vapaasti, lukuun ottamatta koskia ja virkistyskalastusalueita. Myös viehe- ja verkkokalastus sekä seisovat pyydykset ovat luvanvaraisia.
Lisätietoja: Eräluvat/Hossa, Eräluvat/Yli-Vuokki, Eräluvat Korvua-Näljänkäjoki, Kainuun ulkoilukartasta ja “Kalalla Kainuussa” -sivuilta.

VIRKISTYSKALASTUS

Kalamiehen paratiisi
Hossan kalavesiä hoidetaan suunnitelmallisesti. Luontaisten kalalajien riittävyydestä huolehditaan istutuksin ja osaan umpivesistä istutetaan myös pyyntikokoista kirjolohta, järvilohta, taimenta ja nieriää. Perho-, pilkki- ja uistelualueet ovat helposti saavutettavissa. Erämaan kätköissä hienoilla reittivesillä voi kalastella haukia, ahvenia, siikoja, harreja ja taimenia. Luontokeskuksesta voi ostaa tarvittavat luvat ja vuokrata soutuveneen uisteluun. Lisätiedot: Hossan Luontokeskus, puh. 050 3844 692, 0206396 041, Eräluvat/Hossa.

Yli-Vuokin virkistyskalastusalue
Vesireitti koostuu yli 20 km pitkästä järvien ja koskien nauhasta. Koskissa ja virroissa on hyvin kasvavia harjuksia ja Vuokkijärvestä vesireitille nousee järvitaimenia. Alueelle istutetaan myös säännöllisesti lohikaloja. Koskien rannoilla on huollettuja taukopaikkoja ja vuokrakämppiä. Kalastuslupia myy Suomussalmen kuntakeskuksessa, Ämmänsaaressa Teboil Turjanhovi puh. 010 231 9100. Alueelle on myös mahdollista hankkia mobiililupa. Lisätiedot: Eräluvat/Yli-Vuokki.

Korvua-Näljänkäjoki
Korvua- Näljänkäjoen yhteislupa-alue on 110 km pitkä jokikalastuskohde viehekalastukseen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun harvaan asutuilla rajamailla. Lupa-alueeseen kuuluu kymmenittäin eripituisia koski- ja virtapaikkoja seitsemän eri osakaskunnan, yhden yksityistilan sekä Metsähallituksen vesialueilla.
Alueella on yli 60 koskea ja lisäksi lukuisa määrä pienempiä virtapaikkoja, joten alueelta löytyy runsaasti tilaa kalastaa. Iso osa koskista on autolla saavutettavissa, mutta joidenkin koskien tavoittaminen vaatii jonkin verran kävelyä ja niiden rannat voivat olla vaikeakulkuista pusikkoa tai luohikkoa. Suurin osa koskista sijoittuu metsätalousalueille, mutta alueella on myös suojelussa olevia koskirantoja, kuten vanhojen metsien suojelualueita. Lisätiedot: Eräluvat/Korvua-Näljänkäjoki.

Virkistyskalastusalueet ja -luvat:
Yli-Vuokki
Hossa
Hossan kirjolohitripla
Korvua-Näljänkäjoki

Kalastonhoitomaksu

Lisätietoja virkistyskalastuksesta saa myös Metsähallituksen sivuilta.

Majoitusta läheltä Hossan kalapaikkoja tarjoavat mm. Hossan Lomakeskus, Karhunkainalon leirintäalue, Camping Hossan Lumo, Loma-Hossa, Lomamökit Paasovaara ja Siirtolan Kelomökit. Ylivuokin alueella on vuokrattavana Villi Pohjolan kämpät; Saapaskoski, Juurikkaniva, Paasonkoski ja Tärppitupa.

Ohjelmapalveluja tarjoavat Experience KL Oy, Martinselkosen Eräkeskus, Jarnos`s Wilderness, Jarmon Eräpalvelu ja Ahonranta.

Suomussalmi