Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kehittämishanke

Ruokapuisto kalanjalostustilan kunnostaminen on alkamassa.

Suomussalmen kalastajien yhteiskäytössä oleville Ruokapuiston kalankäsittelytiloille tehdään pieniä parannustöitä, kuten uusitaan valaistusta. Tilaan hankitaan kalannahoituskone kalastajien yhteiseen käyttöön. Suomussalmen kunta on saanut ELY-keskuksen myöntämää EU-tukea Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kunnostus- ja kehityshankkeelle, joka sisältää myös ilmalämpöpumpun ja pakkasvarastokontin hankinnat ja asennukset sekä sääkatoksen rakentamisen uudelle ja vanhalle pakkasvarastokontille.

ELY-keskuksen päätös Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta myönnettävästä tuesta saatiin kesäkuussa 2020 ja parannustyöt aloitettiin syksyllä 2020. Hanke päättyy toukokuun lopussa 2021.

Hankkeen arvonlisäverottomat kokonaiskustannukset ovat noin 36 000 euroa, josta tuen osuus on 80 %. Kunnalle hankkeesta ei synny ylimääräisiä kustannuksia, koska tiloja käyttävät kalastajat ovat sitoutuneet maksamaan hankkeen omavastuuosuuden korotettuina vuokrina. Suomussalmella on tällä hetkellä neljä ammattikalastajaa ja toistakymmentä osa-aikaista kalastajaa.

Euroopan meri- ja kalatalousrahasto tukee ammattikalastajien toimintaa parantavia investointeja ja muita toimia. Kunta on aiemminkin hyödyntänyt rahaston tukea mm. Ruokapuiston kalankäsittelytilojen rakentamiseksi ja Virtasalmen laiturin ja infran kunnostamiseksi.

 

Lisätiedot:

Elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen, p. 044 777 3171

Rakennuttajainsinööri Janne Laajoki, p. 044 777 3200

Hankkeessa mukana:

Suomussalmi