Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kehittämishanke

Ruokapuisto kalanjalostustilan kunnostaminen on alkamassa.

Suomussalmen kalastajien yhteiskäytössä oleville Ruokapuiston kalankäsittelytiloille on tehty pieniä parannustöitä, kuten uusittu valaistusta. Tilaan on hankittu kalannahoituskone kalastajien yhteiseen käyttöön. Suomussalmen kunta on saanut ELY-keskuksen myöntämää EU-tukea Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kunnostus- ja kehityshankkeelle, joka sisältää myös ilmalämpöpumpun ja pakkasvarastokontin hankinnat ja asennukset sekä sääkatoksen rakentamisen uudelle ja vanhalle pakkasvarastokontille.

ELY-keskuksen päätös Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta myönnettävästä tuesta saatiin kesäkuussa 2020 ja parannustyöt aloitettiin syksyllä 2020. Hanke saatiin päätökseen jo ennakoitua aiemmin huhtikuun lopussa 2021.

Hankkeen arvonlisäverottomat kokonaiskustannukset olivat noin 28 000 euroa, josta tuen osuus on 80 %. Kunnalle hankkeesta ei syntynyt ylimääräisiä kustannuksia, koska tiloja käyttävät kalastajat ovat sitoutuneet maksamaan hankkeen omavastuuosuuden korotettuina vuokrina. Suomussalmella on tällä hetkellä neljä ammattikalastajaa ja toistakymmentä osa-aikaista kalastajaa.

Euroopan meri- ja kalatalousrahasto tukee ammattikalastajien toimintaa parantavia investointeja ja muita toimia. Kunta on aiemminkin hyödyntänyt rahaston tukea mm. Ruokapuiston kalankäsittelytilojen rakentamisessa ja Virtasalmen laiturin ja infran kunnostamisessa.

 

Lisätiedot:

Elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen, p. 044 777 3171

Rakennuttajainsinööri Janne Laajoki, p. 044 777 3200

Hankkeessa mukana:

Suomussalmi