Ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen

14.6.2021 Kainuun sote tiedottaa: Koronarokotusten uusia ajanvarauksia ei avata. Rokotetoimitukset vähenevät koko maassa kesällä, joka hidastaa rokotusten etenemistä. Ajanvarauspuhelimeen ei kannata soittaa tiedusteluja varten. Kuntalaisia pyydetään seuraamaan ajantasaista tiedotusta Kainuun soten koronarokotussivulta. Linkki sivulle tässä.

2.6.2021: Kokoontumisrajoitukset purettu, mutta suosituksia ja ohjeita on syytä edelleen noudattaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (PSAVI) on kumonnut 1.6.2021 (lue päätös täältä, linkki pdf-tiedostoon) Kainuun alueen yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset. Vaikka kokoontumisia ei enää rajoiteta, tulee tilaisuuksissa noudattaa edelleen tartuntalain mukaisia hygieniakäytäntöjä kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien ylläpitoon. Suomussalmen kunnan tiloissa voi tästä päivästä lähtien järjestää yleisiä kokouksia ja tilaisuuksia, kunhan em. tartuntalain mukaisia ohjeita noudatetaan. Kokousten ym. tilaisuuksien pitäminen etänä on silti suositeltavaa. 

Asiointi kunnantalolla on mahdollista, vaikkakin edelleen suositellaan asioiden hoitamista puhelimitse, sähköpostitse tai muilla etäyhteyksillä. Kunnantalon asiointiaika on arkisin klo 9–15.  

Ryhmäliikunnan rajoitukset poistuvat.  

Kainuun alueella ovat voimassa seuraavat Kainuun soten antamat suositukset ja ohjeet (lue Kainuun soten 2.6.2021 julkaisema tiedote täältä): 

  • Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille on edelleen voimassa! Erityisesti tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. 
  • Yleinen etätyösuositus on edelleen voimassa, mutta etäopetussuositusta ei ole.  
  • Kotimaan matkailussa tulee noudattaa turvavälejä, huolehtia käsihygieniasta sekä käyttää maskeja, mikäli turvavälit eivät toteudu.  
  • Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään.
  • Yksityistilaisuuksissa vahva suositus noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.
  • Koronatestiin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä. Lisäksi suositellaan Koronavilkun käyttämistä älypuhelimessa. 

Viranomaiset, kunta mukaan lukien, ovat valmiudessa antamaan uusia suosituksia, ohjeita ja määräyksiä, jos koronaepidemiatilanne muuttuu. 

Suomussalmen kunta muistuttaa, että varautuminen ja suojautuminen on edelleen tärkeää, koska koronavirusta esiintyy vielä. 

Rokotuksen ottaminen on myös tärkeää. Kunta muistuttaa, että vaikka rokote suojaakin hyvin koronavirustautia vastaan, se ei kuitenkaan täysin poista tartunnan saamisen ja jatkotartuttamisen riskiä. Siksi myös yhden tai kaksi rokoteannosta saaneiden on huolehdittava edelleen käsihygieniasta, pidettävä turvavälejä, käytettävä kasvomaskeja silloin kun lähikontaktia ei voi välttää ja hakeuduttava koronatestiin vähäisistäkin oireista.  

 

Ajantasaista tietoa on saatavissa Kainuun soten netistä osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo sekä englanniksi sote.kainuu.fi/en/covid-19 

24.11.2020: Suomussalmen terveysasema tiedotti Facebook-sivullaan seuraavasti: Covid-testaus toimii Suomussalmen vastaanotolla. Soitto etukäteen on välttämätön ajan varaamiseksi p. 08-6156 6200 tai voit varata arkipäiville ajan testaukseen itse Omasoten kautta. Jos asiakas käy pelkässä covid-testissä, on käynti maksuton. Sisäänkäynti pandemiavastaanotolle on ns. Välskärin ovesta (eli ei pääovesta), pihalla on kyltti, joka ohjaa pandemiavastaanotolle.

Kasvomaskien jako

Vähävaraiset suomussalmelaiset voivat edelleen hakea maksutta kasvomaskeja Kylpylä Kiannon Kuohujen kahviosta sen aukioloaikoina.

Muuta ajankohtaista

Valtioneuvoston julkaisema koronaohjeita sisältävä kuva. Me kaikki voimme estää viruksen leviämistä, muista turvaväli jne.
Valtioneuvosto muistuttaa tällä julisteella toimista, joilla me kaikki voimme osaltamme estää viruksen leviämistä. 

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta numerossa 0295 535 535. Tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Numeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvonta on auki arkisin klo 8­–21 ja lauantaisin klo 9–15.

[Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2021.]

 

 

Suomussalmi