Työsuhde

Uudet opettajat toimittavat henkilötietonsa sekä opintotodistukset Kianta-Opistoon, joita tarvitaan  työsopimuksen tai yrittäjän toimeksiantosopimuksen solmimista varten.  Henkilö- ja koulutustietojen perusteella laaditaan kirjallinen työsopimus, joka allekirjoitetaan toimistossa tai voit pyytää postitusta lukukauden alussa. Tuntiopettajan palkka maksetaan suunniteltujen tuntien mukaan kuukausittain. Palkanmaksupäivä on kuukauden viimeinen päivä.  Päiväkirjassa ja työsopimuksessa sovittua tuntimäärää ei saa ylittää.

Tuntimäärän ja opetusaikojen muutoksista on sovittava etukäteen rehtorin kanssa. Poissaolot ilmoitetaan myös henkilöstön hallinta-ohjelmassa:

Kirjautuminen henkilöstöohjelmaan (ESS7) Poissaolot, lomat yms.

Kianta-opistossa käytettän ensisijaisesti sähköistä matkalaskuohjelmaa M2, johon opettaja keräävät vähintään 1 kk matkat. Verohallinnon ohjeistus on käytössä, mutta tuntiopetajan edestakaisen matkan ylittäessä 12 km, korvataan kilometrit täysimääräisesti halvimman vaihtoehdon mukaisesti. Verohallinnon Matkakulut

Kirjautuminen matkalaskuohjelmaan 

Alla tiivistetysti työsuhteeseen liittyvät asiakirjat:

Työsopimus

palautetaan allekirjoitettuna opiston toimistoon viikon kuluessa työsuhteen alkamisesta. Ensimmäinen palkka voidaan maksaa vasta sitten kun opettaja on palauttanut allekirjoitetun työsopimuksen. Tarkista, että työsopimuksessa olevat henkilötietosi ovat oikein!

Verokortti

Ennakonpidätystä varten verokortti tulee toimittaa opiston toimistoon ennen ensimmäistä palkanmaksua. Ilman verokorttia maksettavan palkan ennakonpidätysprosentti on 60.

Palkkalaskelma ja palkkatodistus

Suomussalmen kunnassa on käytössä sähköinen verkkopankkipalvelu,  jonka operaattorina toimii Aditro. Valitse se verkkopankissasi, niin sieltä löydät palkkalaskelmasi. Mikäli haluat saada paperisen palkkalaskelman postitse, niin lähetä sähköpostiviesti Monetralle osoitteeseen kainuu.palkat(at)monetra.fi.

Suomussalmi