Vesimittareiden vaihto etäluettaviin Pesiön, Pyykkölänvaaran ja Alavuokin alueilla

Tiedote asukkaille ja taloyhtiöille Pesiön, Pyykkölänvaaran ja Alavuokin alueilla etäluettavien vesimittareiden vaihtotyöstä kesäkuussa 2023

Suomussalmen kunnan vesihuoltolaitos jatkaa etäluettavien vesimittareiden asennuksia Pesiön, Pyykkölänvaaran ja Alavuokin alueilla, ja vaihtaa kiinteistönne päävesimittarin etäluettavaksi. Vesimittareiden ja asennusten päätoteuttaja on Alva-yhtiöt Oy. Mittarin vaihdon kiinteistössänne suorittaa VMH Kalibro Oy. Vesimittarin asentajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

Alueen laajuuden ja pitkien välimatkojen vuoksi pyydämme, että jokaisen kiinteistöön varataan mittarinvaihtoaika. Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa. Vaihtoalueella etäisyydet kiinteistöjen välillä voivat olla pitkiä, joten etukäteen sovitut ajat ovat suuntaa antavia, ”noin” -aikoja. Mittarinvaihdot tehdään viikon 25 aikana seuraavasti:

Pesiö, ma–ke 19.–21.6.2023
Pyykkölänvaara, ma 19.6.2023
Alavuokki, ti–ke 20.–21.6.2023

Asennuksia tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 8–19.00 välillä.

Varatkaa vesimittarin vaihtoaika Kalibron ajanvarauspalvelusta osoitteessa: nettiaika.fi/Kalibro

tai soittamalla Kalibron ajanvarausnumeroon: 040 674 5181 (arkisin klo 8–15)

Omakotitaloissa mittari sijaitsee sisätiloissa, jonne asentajan tulee päästä. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinasentajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen.

Kerros- ja rivitaloissa vaihdetaan päävesimittari. Vaihdosta ja sen aiheuttamasta vesikatkosta ilmoitetaan asukkaille noin kahta vuorokautta ennen päävesimittarin vaihtoa erillisellä ilmoituksella, joka laitetaan porraskäytäviin tai ilmoitustauluille. Vaihtotyö ei koske huoneistokohtaisia vesimittareita. Asunto-osakeyhtiöiden ym. isännöitsijät voivat varata asennusaikoja viikolle 25.

Asennustyö kestää noin 30 minuuttia ja vesi katkeaa sen aikana noin 15 minuutiksi. Kohteissa, joissa on niin sanottu ohituskierto, mittarinvaihto ei aiheuta vedenjakelukatkoa.

Vesikatkon aiheuttama painevaihtelu saattaa irrottaa kiinteistön putkistosta sakkaa, joka voi hetkellisesti samentaa vettä. Samentumisella ei ole terveysvaikutuksia, mutta epätavallisen makuista, väristä tai hajuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä sakkaongelmat poistuvat, kun vettä juoksuttaa hetken.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Vuotoa tai vesitippoja huomatessanne ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen.

Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Lisätietoja:
Suomussalmen kunta: vesihuoltopäällikkö Jukka Malinen p. 044 5673458 (arkisin klo 8–16)
VMH Kalibro Oy: vaihtotyön työnjohtaja Kari Soini p. 040 725 2650 (arkisin klo 8–16)

Tulostettava tiedote pdf-muodossa.

Suomussalmi