Ajankohtaista

Apr 27

Suomussalmen kunnan sivistyslautakunta käsitteli hankintoja, avustuksia ja osavuosikatsausta

Suomussalmen sivistyslautakunta käsitteli 26.4. pidetyssä kokouksessaan toimikautensa toistaiseksi suurinta hankintapäätöstään, koulukuljetuksien hankintaa. Kilpailutuksen valmistelu aloitettiin jo syksypuolella 2022, ja tarjouspyyntövaihe sijoittui maalis-huhtikuulle 2023.

Koulukuljetusreitit päivittyivät nykyhetken ja tulevien vuosien tarpeita vastaavasti. Jokaiseen kohteeseen saatiin tarjouksia. Yhteensä tarjouksen jätti kuusi toimijaa. Kohteittain valituissa tarjouskilpailun voittaneiden liikennöitsijöiden joukossa ei uusia toimijoita ole mukana, mutta reittien kesken liikennöitsijämuutoksia tapahtui. Uuden sopimuskauden kilpailutuksessa huomioitiin kuntaa koskevat määräykset kuljetuspalveluiden ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimuksista.

Kaksivuotinen sopimuskausi alkaa 1.8.2023. Sopimukseen sisältyy kaksi optiovuotta, joista päätetään erikseen vuosi kerrallaan.

“Hankintapäätöksen jälkeen voi huojentuneena jo todeta, että renkaat näyttävät pyörivän alueella tulevaisuudessakin, esi- ja perusopetuksen lakisääteiset koulukuljetukset on turvattu. Kuljetuspalveluiden kustannusten nousua osattiin ennakoida jo talousarvion laadintavaiheessa, mutta kustannusskaala oli valmisteluvaiheessa vielä hyvin laaja. Kuntapäättäjille tämä annettiin talousarvion valmisteluvaiheessa tiedoksi ja nyt talousarviota täsmennetään, kun kokonaisuudesta on hankintapäätös tehty. Iso palvelukokonaisuus jäi alueella toimivien liikennöitsijöiden hoidettavaksi, minkä voi kunnan elinvoimaisuuden näkökulmasta laittaa hyvin positiivisesti merkille”, sivistysjohtaja Teemu Piirainen pohtii.

Talousasioita

Sivistyslautakunnan kokouksessa oli käsittelyssä myös ensimmäinen osavuosikatsaus tammi-maaliskuun osalta. Toiminta on käynnistynyt suunnitelmien mukaisesti eri palveluyksiköissä.

Talousarvion muutosesityksen perusteluissa sivistyslautakunta huomioi todellisten kuljetuskustannusten toteutumisen indeksikorotusten jälkeen kevään 2023 vanhalle sopimuskaudelle. Lisäksi uuden sopimuskauden mukaiset koulukuljetusten järjestämisestä aiheutuvat kustannukset syyslukukaudelle sekä tiedossa olevat erityisistä kuljetusjärjestelyistä aiheutuvat lisäkustannukset hyväksyttyyn talousarvioon TA 2023 nähden.

Kulttuurin kohdeavustukset

Kulttuuritoiminnan kohdeavustuksien saajia on sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti tänä vuonna yhteensä kymmenen. Sivistyslautakunta päätti käyttää kulttuuritoiminnan kohdeavustuksiin hieman aiempaa vuotta enemmän rahaa, koska pandemiavuodet ovat viimeisten vuosien aikana monin tavoin rajoittaneet kulttuuritoiminnan järjestämistä. Kulttuuritoiminnan kohdeavustukset myönnettiin avustusta koskevien sääntöjen mukaisesti. Yhteensä sivistyslautakunta myönsi avustuksina 6 100 euroa. Vuonna 2022 vastaava summa oli 5 600 euroa.

Myönnetyt avustukset:

Myllylahden musiikki ry: Suomussalmirock 2023 -tapahtumasarjan järjestäminen 3 000 €
Piston maamiesseura: Lavatanssikulttuurin edistäminen maaseudulla 500 €
Vanha Kurimo seura ry: Kaksiosaisen Pihasoitto-tapahtuman järjestäminen 500 €
Suomussalmen reumayhdistys: Kulttuurimatka Ruhtinaansalmen kylämarkkinoille 400 €
Vienan reitti ry: Myllyillan runokävelytapahtuman järjestäminen Murhisalossa 400 €
Rimpilän kulttuuriyhdistys: Koulun 120-vuotisjuhlien ja yhteislaulutapahtumien kulujen kattaminen 300 €
Anja Lahma-Mulari: Runokirjan viimeistely ja painotyöt 300 €
Suomussalmen Kalevalaiset: Pettupäivä kotiseutumuseolla 300 €
Uma Nissi: 13–17-vuotiaiden Rap-musiikkitapahtuma 200 €
Pesiön Kyläyhdistys: Rekelän vesimyllyn ostaminen osaksi kulttuurihistoriamatkailua 200 €

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi