Ajankohtaista

Apr 26

Vaietut arktiset sodat -diginäyttely Suomussalmen Jalonniemi-taloon

Kansainvälistä mainetta niittäneen dokumenttisarjan Vaietut arktiset sodat pohjalta tehty diginäyttely avataan Suomussalmen matkailutoimistossa 2.6.2023. 

Vaietut arktiset sodat -digitaalinen näyttely pohjautuu samannimiseen televisiosarjaan, jonka ensimmäinen kausi esitettiin Ylellä vuonna 2022. TV-sarjan ja näyttelyn sisällöt on tuottanut NTRNZ media Oy. 

Kansainvälisiä palkintoja voittanut sarja käsittelee toisen maailmansodan vähemmän tunnettuja tapahtumia arktisella alueella. Näyttely koostuu kosketusnäytöille kootuista kokonaisuuksista, joihin vierailija voi tutustua omaan tahtiinsa. Lisäksi nähtävillä on Raatteentie-lyhytelokuva, joka osoittaa, kuinka toisen maailmansodan tapahtumista saadaan uutta tietoa vielä nykypäivänäkin.  

– Digitaalinen näyttely antaa katsojalle televisiosarjaa enemmän aikaa ihastella, tutkia ja sisäistää eri visuaalisten elementtien ja tilastojen sisältöä. Näyttelyn materiaalista löytyy lisäksi historiasta kiinnostuneille paljon uusia yksityiskohtia ja faktoja, joita TV-sarjassa ei ole nähty. On mielestäni hienoa, että pystymme julkaisemaan ennennäkemättömän kokonaisuuden materiaalia uudessa innovatiivisessa muodossa, toteaa näyttelyn konseptoinnista ja emosarjan formaatista vastannut Teemu Hostikka NTRNZ medialta. 

Näyttely on osa Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -kehittämishanketta, jonka tavoitteena on parantaa alueen kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta digitaalisin keinoin.  

-Näyttely on mielenkiintoinen lisä Suomussalmen matkailutarjontaan ja käyntikohteisiin niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaille. Näyttelyn sisällöt ovat sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi Jalonniemi-talo näyttelypaikkana toimii viitostietä liikkuville sekä pysäyttäjänä, joka houkuttelee tutustumaan myös muihin Suomussalmen historia-, kulttuuri- ja matkailusisältöihin, iloitsee Suomussalmen matkailukoordinaattori Tiia Mustonen.  

Artikkelin on kirjoittanut hankkeen projektipäällikkö Darja Korhonen.

Lisätiedot:  

Darja Korhonen, darja.korhonen(at)kamk.fi
projektipäällikkö, Kajaanin Ammattikorkeakoulu,
Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hanke.
 


Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hankkeen hallinnoijana toimii Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Suomussalmen kunta on mukana omarahoitusosuudella.  Hankkeen kustannusarvio on yhteensä hieman alle 150 000 €, josta Suomussalmen kunnan osuus on 20 000 €. Kainuun liiton myöntämä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) rahoitusosuus on 119 742 € (80 %) ja Kajaanin ammattikorkeakoulun omarahoitusosuus on 9 500 €.

Kainuun liiton logo.Kajaanin ammattikorkeakoulun logo.Suomussalmen kunnan vaakuna, jossa on neljä neljä palavaa pärettä.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi