Ajankohtaista

Apr 24

Ympäristötarkastaja Miia Rytkönen jalkautuu kahteen kuntaan 

Suomussalmen kunnassa huhtikuun puolivälissä ympäristötarkastajana aloittanut ympäristöinsinööri Miia Rytkönen jakaa työaikansa Hyrynsalmen ja osin Suomussalmen ympäristönvalvontatehtävissä. Ensimmäinen asiakaskäynti ja lausunto on jo tehtynä.  

Miia Rytkönen tuli aisapariksi ympäristötarkastaja Jukka Korhoselle. Tammikuussa Hyrynsalmen, Paltamon ja Ristijärven kunnat vahvistivat sopimuksen, jossa ympäristönsuojelulain mukaiset lupa- ja valvontatehtävät annetaan Suomussalmen kunnan viranhaltijan hoidettavaksi. Tehtävien hoitamiseksi Suomussalmelle perustettiin toinen ympäristöntarkastajan virka. 

Hyrynsalmelta Rytkösen tapaa varmimmin tiistaisin. Suomussalmella yhteinen työpäivä Jukka Korhosen kanssa on perjantaisin. 

Edelliset kymmenen vuotta Iisalmen Vedellä työskennellyt Rytkönen kertoo katselleensa jo pidempään alan työpaikkoja Suomussalmelta. Mieli alkoi tehdä kokeilla muutakin työtä, ja kotiseudun luonto veti puoleensa Jumaliskylältä lähtöisin olevaa Miiaa. 

Luonnossa koiran kanssa liikkuminen ja ulkona tehtävät työt, kuten halko- ja rakennushommat ovat mieluisimpia vapaa-ajan viettotapoja. Kesäisin hän suuntaa matkailuautollaan useimmiten pohjoiseen Suomeen ja Norjaan.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi