Ajankohtaista

Miehet tutkivat karttaa Suomussalmella 1.12.1939. Kuva: SA-kuva.
Mar 10

UUSI SIVUSTO SOTAHISTORIALLISISTA KOHTEISTA

Maanantaina 13.3. julkaistaan uusi Kainuun ja Koillismaan sotahistoriallisia kohteita ja sota-ajan tarinoita esittelevä sivusto. Sivusto löytyy osoitteesta tarinoitasotavuosilta.fi. Sivusto on rakennettu osana Koillis-Suomen Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallinnoimaa Ordinary Man in a Great War -hanketta. Kyseessä on EU-rahoitteinen hanke, jonka osatoteuttajia ovat Euroregion ry, Kuhmon kaupunki ja Suomussalmen kunta.

Tarinoitasotavuosilta.fi-sivusto on tähän asti laajin Kainuun ja Koillismaan sotahistoriallisia kohteita ja sota-ajan tarinoita esittelevä sivusto. Sivusto kertoo ihmisistä ja tapahtumista sota-ajan keskellä. Sivustolta löytyy yli 70 sotahistoriallista kohdetta tai tarinoiden tapahtumapaikkaa Kuhmon, Suomussalmen, Taivalkosken ja Kuusamon alueelta – ja lisää on tulossa.

Tällä hetkellä sivusto löytyy vain suomenkielisenä, mutta se tullaan kääntämään englanniksi ja saksaksi myöhemmin tänä vuonna.

Sivuston julkaisupäivä on myös merkityksellinen ollessaan talvisodan päättymispäivä 13. maaliskuuta.

Hankkeen projektipäällikkö Janne Tienpää on innoissaan hankkeessa tehdyn työn tullessa viimein näkyväksi: ”Sivustoa on koottu kaikessa rauhassa ja hankkeen osapuolien näkemyksiä kuunnellen. Keväällä moni suunnittelee kesän matkoja ja nyt sotahistoriasta kiinnostuneilla matkailijoilla on mahdollisuus suunnitella matkaa myös tätä sivustoa hyödyntäen”.

”Vaarojen vuodet” -kartta esittelee valmiita reittiehdotuksia niin autolla kuin pyörällä liikkuville

Sivustoon on koottu myös reittikartta, josta löytyvät alueen sotahistorialliset kohteet ja tarinoiden tapahtumapaikat. Reittikartan nimi on Vaarojen vuodet. Kartasta löytyy valmiita reittiehdotuksia puolen päivän retkistä aina parin päivän kiertomatkoihin. Reittiehdotuksia on tehty niin autolla kuin pyörällä liikkuville. Sotahistoriallisten kohteiden lisäksi karttaan on merkitty myös muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja matkailijoiden palveluita, kuten alueiden majoitus-, ruokailu- ja välinevuokraustarjontaa. Reittivalikoimaa täydennetään vielä kevään 2023 aikana.

Tarinoitasotavuosilta.fi-sivusto helpottaa alueiden sotahistoriakohteisiin tutustumista. Sivustolla olevien kohde-esittelyjen ja tarinoiden avulla tapahtumien taustat tulevat kävijöille paikan päällä eläviksi. Ajankuvaa taustoitetaan lisäksi mm. Kenttäpostin kertomaa -videolla.

Lisätietoja hankkeesta ja sivustosta antaa projektipäällikkö Janne Tienpää, puh. 040 505 3451 tai sähköpostilla janne.tienpaa(at)naturpolis.fi.

Kuva: SA-kuva. Kuva on otettu Suomussalmella 1.12.1939.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi