Ajankohtaista

Feb 13

Laskiaissunnuntaina kaiken kansan laskiaistapahtuma

Suomussalmen kaiken kansan laskiaistapahtuma pidetään Ruukinkankaalla ja liikuntahallin ympäristössä sunnuntaina 19.2.2023 klo 12–15. Toimintaa on eri pisteillä koko tapahtuman ajan.

Kello 12 alkaa Suomussalmen Kalevalaisten järjestämä kansallispukujen tuuletushiihto, kokoontuminen on Uitonkujan päässä ja hiihtäjät käyvät Ahonrannan matonpesupaikalla.

Klo 12 toimintapisteet avautuvat, ja mm. Suomussalmen Lions Clubin kutsukilpailuna toteuttama lumenveistokisa koulun pihassa käynnistyy.

Klo 13 lumenveistokisa päättyy, ja liikuntahallin pihassa alkaa maksuttoman hernekeiton jako. Keittoa on varattu noin 300 annosta.

Koko tapahtuman ajan koulun pihassa on talutusratsastusta (maksullinen, 5 €/ kierros) ja kepparirata.

Koulun kodalla on myytävänä makkaraa. Siellä voi myös lämmitellä ja syödä omia eväitä.

Liikuntahallin edessä on pihapeli, ja liikuntahallissa temppurata. Liikuntahallin aulassa on kahvila, jossa on myytävänä laskiaispullaa, kahvia ja mehua

Mäkeä voi laskea pururadan luonnonmäessä, polku mäkeen lähtee liikuntahallin päädystä. Omat liukurit ja pulkat mukaan!

Pilikkikisa Taivalalasen lammella alkaa tasatunnein, klo 12.00, 13.00 ja 14.00. Jaossa on pikapalkintoja. Lammelta löytyy lainavälineitä. Polku lammelle lähtee liikuntahallin päädystä.

Säänmukainen vaatetus ja pikkurahaa mukaan!

Tapahtumaa ovat järjestämässä Suomussalmen kunnan liikunta- ja nuorisopalvelut, Suomussalmen seurakunta, Suomussalmen 4H-yhdistys, nuorisovaltuusto, Suomussalmen Lions Club, Suomussalmen samoojat, Kalevalaiset naiset ja Tunturiratsut.

Tapahtuman järjestelyyn käytetään Koillis-Motorin lokakuussa Suomussalmen toimipaikassa olleen tapahtumapäivän hyväntekeväisyyshuutokaupasta saatua tuhannen euron lahjoitusta kunnan nuoriso- ja liikuntapalveluille liikuntatapahtuman järjestämiseen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi