Ajankohtaista

Dec 02

Ruukinkankaan uusi koulu vihittiin käyttöön 

Ruukinkankaan elokuussa uuden lukuvuoden alussa täysimittaisesti käyttöön otetun uuden koulun vihkiäisjuhla 2.12.2022 oli ennen kaikkea oppilaiden juhla, ja juhla oppilaille. Koulun oppilaat ja henkilökunta muodostivat valtaosan yleisöstä, toki mukana oli viitisenkymmentä kutsuvierasta. 

Oppilaat eskareista lukiolaisiin olivat valmistelleet hienoja musiikkiesityksiä. Kappaleina kuultiin Lintu ja lapsi, Sininen ja valkoinen, Happy, Sitkeä sydän ja Näiden tähtien alla.  

Kunnan tervehdyksen toi kunnanjohtaja Erno Heikkinen (puhe on julkaistu nettisivuillamme, linkki tässä), rakentamisesta vastanneen YIT:n puheenvuoron piti aluejohtaja Marko Palonen. 

Juhlapuheen piti Suomussalmella koulunsa käynyt säveltäjä Osmo Tapio Räihälä. Puheessaan hän mm. kertoi olleensa kaikkea muuta kuin mallioppilas, ja että kuinka hän myöhemmin elämässä sai huomata olleensa väärässä siitä, mikä kouluaikana tuntui täysin tarpeettomalta opilta. 

Vaikka nuorena ei tarvitsekaan tietää mitä aikuisena tekee, on opettajilla suuri merkitys siinä, mihin suuntaan he oppilaita ohjaavat ja tukevat. Räihälä mainitsi puheessaan kolme merkityksellistä opettajaansa: konekirjoituksen opettaja Reima Rannikon, musiikinopettaja Jouni Pirisen ja äidinkielen opettaja Katri Rissasen. 

Keskeisin viesti Räihälältä suomussalmelaisille nykykoululaisille oli: Kapinoikaa ja kyseenalaistakaa!  

Artikkelikuvassa puhuu kunnanjohtaja Erno Heikkinen.  

Klikkaa kuvia suuremmaksi!  

Kuvat: Tuula Leskinen. 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi