Ajankohtaista

Dec 02

Kunnan tervehdys Ruukinkankaan uuden koulun vihkiäisjuhlassa 1.12.2022  

Kunnanjohtaja Erno Heikkinen toi kunnan tervehdyksen Ruukinkankaan uuden koulun vihkiäisjuhlaan 2.12.2022. Tervehdys:  

Hyvät juhlavieraat!   

Lämpimästi tervetuloa omasta ja Suomussalmen kunnan puolesta tähän juhlaan, jota on odotettu vuosia. Päätökset uudesta koulusta on tehty 2018 ja nyt neljä vuotta myöhemmin voimme luoda katseemme moderniin ja upeaan kouluumme. Paljon on suunnittelua ja työtä takana ennen tätä tilaisuutta. Olemme kuitenkin varmasti yhtä mieltä, että jokainen käytetty euro ja työtunti on ollut sen arvoista.   

Minulla on ollut kunnia olla mukana koulun peruskiven muurauksessa ja harjannostajaisissa, rakennushankkeen tärkeiden virstanpylväiden merkkijuhlissa. Nyt kun vietämme uuden koulun avajaisia, ei olla enää rakennushankkeen juhlissa, olemme ihmisten juhlissa. Tämä on teidän koulunne, hyvät oppilaat, henkilöstö ja muut käyttäjät. Te teette tämän koulun, te luotte tänne ilmapiirin ja te luotte tänne hengen.  

Monen teidän kanssanne olemme tavanneet koulun käytävillä, olenpa joissain koululuokissakin oppitunnillanne piipahtanut vierailulle. On mahtava huomata, miten iloisia ja kohteliaita te olette! Morjestelette käytävillä, kutsutte vierailulle luokkiin ja otatte vieraan kohteliaasti vastaan. Jatkakaa ihmeessä samaan malliin, täällä on mukava pistäytyä!  

Kiinnostus uutta koulua kohtaan on ollut suurta. Avoimien ovien tilaisuudessa elokuussa kävijöitä oli liki 500, ja erilaisia vierailijaryhmiä on käynyt paljon. Muissa kunnissa halutaan ottaa mallia meidän koulustamme ja toisaalta monet eri toimijat haluavat tulla iltaisin esimerkiksi kokoustamaan tänne. Heti alusta asti on pidetty selvänä, että tämän koulun käyttö täytyy olla mahdollisimman laajaa, kuntalaisten oma olohuone. Päivisin te täytätte käytävät ja koululuokat, iltaisin esimerkiksi Kianta-Opiston erilaiset kurssit tuovat toimeliaisuutta koululle. Olen erittäin tyytyväinen, kuinka avosylin koulu on otettu vastaan!   

Haluan kiittää omasta ja Suomussalmen kunnan puolesta kaikkia rakennushankkeeseen osallistuneita erinomaisesta työstä. Niin aikataulu kuin budjettikin ovat pitäneet. Haluan kiittää henkilökuntaa ja oppilaita näkemyksistänne koulun suunnittelun aikaan ja nyt sen käyttöönoton yhteydessä.   

Koulu on nyt valmis rakennuksena, mutta meidän kaikkien käyttäjien vastuulla on tämän koulun tunnelma, hyvä henki ja tila, jossa jokainen saa olla oma itsensä.  

Näillä sanoin toivotan teille kaikille paljon oppimisen iloa ja halua sekä mitä parhainta joulun odotusta! 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi