Ajankohtaista

Nov 03

Sivistyslautakunta kokoontui 

Suomussalmen sivistyslautakunnan kokouksessa 2.11.2022 käsiteltiin mm. kuntalaisaloitetta patsaan tai muistomerkin rakennuttamiseksi Suomen ensimmäisen presidentin K. J. Ståhlbergin kunniaksi. Sivistyslautakunta totesi, että Suomussalmen kunnassa on jo huomioitu Suomen ensimmäisen presidentin K. J. Ståhlbergin merkitys Suomen historiassa. 

Kaarlo Juho (Carl Johan) Ståhlberg syntyi Suomussalmen Karhulanvaaralla sijainneessa pappilassa 28.1.1865. Hänen isänsä Johan Gabriel Ståhlberg toimi tuolloin Suomussalmen apupappina. 

Karhulanvaaran koulun pihapiirissä sijaitsee jo tällä hetkellä K. J. Ståhlbergin kunniaksi pystytetty muistomerkki (kuvassa). Tämä kohde löytyy Karhulanvaaran koulun pihapiiristä osoitteesta Ståhlberginkuja 2, 89800 Suomussalmi. 

Muistomerkin lisäksi osoitetiedoista käy myös ilmi, että Suomen ensimmäisen presidentin ja hänen syntymäkuntansa yhteyttä on haluttu tuoda esille ja huomioida tiestön nimiöinnissä alueella, jossa hän on syntynyt. 

Sivistyslautakunnan kokouksen asialista ja tarkastamisen jälkeen pöytäkirja löytyy täältä.  

Artikkelikuva: arkistokuva.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi