Ajankohtaista

Oct 28

Valokuvalahjoitus Suomussalmen nuorisopalveluille 

Suomussalmelainen useita vuosia valokuvaamista ja muita taiteita harrastanut Joonas Jokiperä on lahjoittanut kunnan nuorisopalveluille vedoksia valokuvistaan, joita on ollut esillä näyttelyissä kesällä Pyhäkylällä galleria Taikavintissä sekä syys–lokakuussa Wanhan Kalevan Baarissa Suomussalmen kirkonkylällä. 

Lahjoitus on eräänlainen kiitos nuorelta taiteilijalta kunnalta saadusta tuesta. Valokuvanäyttelyprojekti on opettanut taiteentekijälle paljon uutta. 

Jokiperä on kuvannut filmille, ja hän on kehittänyt kuvat itse kotonaan. Kuvauskohteet hän on löytänyt kotiseudultaan, samoin kuin kuvattavat henkilöt. Kavereiden suuntaan menee myös kiitokset. 

“Tämä seutu on maailman mittakaavassa kovin tuntematon, eikä siltä taiteen keinoin paljon ilmaista, vaikka onkin rikasta kulttuuriarvoiltaan”, Jokiperä arvioi. 

“Olisi kiva saada kuvat laajasti ihmisten nähtäville”, hän jatkaa.  

Lahjoituksen vastaanottanut nuorisosihteeri Eija Järvenpäällä on heti tiedossaan kohteita, jonne valokuvia ripustetaan nähtäville.  

“Ainakin nuorisotalolle ja työpajalle, mutta ensin hankitaan niille kehyksiä ja laitetaan lasin alle suojaan. Kuvia on myös sen verran paljon, että niitä voidaan vaihdella”, Järvenpää kertoo.

Kuva: Janne Keränen

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi