Ajankohtaista

Oct 12

Kunnanhallituksen päätöksiä 11.10.2022

Suomussalmen kunnanhallitus kokoontui 11.10.2022. Kokouksen asialistalla oli useita 24.10.2022 kokoontuvalle valtuustolle hyväksyttäväksi esitettäviä asioita.  

Hyvinvointialueuudistuksen vuoksi kunnan tuloveroprosentti muuttuu. Koko maassa kaikkien kuntien kunnallisveroprosentteja alennetaan 12,64 prosenttiyksiköllä ja valtion verotusta kiristetään vastaavasti.  Suomussalmella tuloveroprosentti vuonna 2022 on 21,50. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto vahvistaa vuoden 2023 tuloveroprosentiksi 8,86. 

Kiinteistöveroprosentteihin kunnanhallitus ei esitä muutoksia. Tonttien myyntihintoihin ja vuokriin esitetään kuluttajahintaindeksin mukaista tarkistusta. Vesimaksuun esitetään pientä korotusta. 

Hyvinvointialueuudistuksesta seuraa myös muutoksia mm. ympäristöterveydenhuollon järjestämiseen, joka Kainuun soten jälkeen esitetään toteutettavaksi ns. vastuukuntamallilla Sotkamon ollessa Kainuun vastuukunta.  

Kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää 24.10.2022 kokoontuvalle valtuustolle, että se sisällyttäisi ensi vuoden talousarvioon varat Emäjoen ylittävän kevyenliikenteen sillan rakentamiseksi.  

Asialista kokonaisuudessaan ja pöytäkirja tarkastamisen jälkeen löytyy täältä.  Osoite: https://suomussalmi10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=1 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi