Ajankohtaista

Tuula Uusitalo
Oct 06

Suomussalmen lukion vs. rehtori Tuula Uusitalo

 Suomussalmen lukion vs. rehtori 4.10.2022 alkaen on vararehtorina toiminut Tuula Uusitalo, joka siirtyy englannin ja ranskankielen opettajan tehtävästä noin vuoden kestävään sijaisuuteen.  

Edellisen kerran hän toimi vs. rehtorina 2018–2019. Uusitalo tunnustaa jännittävänsä uutta pestiä hieman enemmän kuin edellisellä kerralla. 

“Perustyö on samaa, mutta uusia järjestelmiä ja hallinnoitavia asioita on tullut enemmän”, hän kertoo. Eikä enää ole työparina kokopäiväistä toimistosihteeriä. Toisaalta hän voi luottaa esimiehen ja kollegoiden tukeen, ja pitkä kokemus lukion opettajana on tuonut mukanaan selkeän kokonaiskuvan lukiolaisten arjesta.  

“En epäröi kysyä”, hän naurahtaa. 

Vapaa-aikanaan hän viihtyy kotona ollessaan käsitöiden ja elokuvien sekä kirjojen parissa. Ulkona aktiviteetteina on kävely ja nyt metsästyskauden ollessa kiihkeimmillään hän viihtyy myös hirviporukassa. Tutustuminen muihin maihin ja kulttuureihin on kielten opettajalle hyvin läheinen asia, ja tätä kaukokaipuuta hän toivookin pian pääsevänsä taas helpottamaan.  

“Lukio on mahtava paikka tehdä töitä; meillä on upea henkilöstö, joka puhaltaa yhteen hiileen. Kaikki haluavat tehdä parhaansa Suomussalmen nuorten hyväksi ja saattaa heitä eteenpäin elämässä. Rehtorin näkökulmasta näin pätevää ja motivoitunutta henkilöstöä on helppo johtaa.” 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi