Ajankohtaista

Oct 04

Etäluettavien vesimittareiden asennukset jatkuvat

Vesimittareiden vaihto etäluettaviin jatkuu keskustan, Kaljuskylän ja Siikarannan alueen mittareiden vaihdolla 31.10.2022. Suomussalmen kunnan vesihuoltolaitoksen mukaan työ saadaan valmiiksi 25.11.2022 mennessä. Vesimittareiden ja asennuksien päätoteuttaja on Alva-yhtiöt Oy. Mittarin vaihdon kiinteistöissä suorittaa VMH Kalibro Oy.

Vesimittarin asentajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo. Vallitseva koronatilanne otetaan huomioon vaihtotyössä. Kalibron asentajat huolehtivat korkeasta hygieniatasosta ja välttävät lähikontakteja.

Kalibron asentajat kiertävät alueella, ja jos asukasta ei tavoiteta, jättää asentaja postilaatikkoon yhteydenottopyynnön asennusajan varaamiseksi. Voitte myös etukäteen itse varata vesimittarin vaihtoajan suoraan Kalibron nettiaikapalvelusta osoitteessa: nettiaika.fi/Kalibro tai soittamalla numeroon: 040 674 5181 (arkisin klo 816)

Asennuksia tehdään pääsääntöisesti arkisin alkaen klo 8.00. Työ kestää noin 30 minuuttia ja vesi katkeaa sen aikana noin 15 minuutiksi. Kohteissa, joissa on niin sanottu ohituskierto, mittarinvaihto ei aiheuta vedenjakelukatkoa.

Omakotitaloissa mittari sijaitsee sisätiloissa, jonne asentajan tulee päästä. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinasentajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen.

Kerros- ja rivitaloissa vaihdetaan päävesimittari. Vaihdosta ja sen aiheuttamasta vesikatkosta ilmoitetaan asukkaille noin kahta vuorokautta ennen päävesimittarin vaihtoa erillisellä ilmoituksella, joka laitetaan porraskäytäviin tai ilmoitustauluille. Vaihtotyö ei koske huoneistokohtaisia vesimittareita.

Mittarin vaihdon jälkeen

Vesikatkon aiheuttama painevaihtelu saattaa irrottaa kiinteistön putkistosta sakkaa, joka voi hetkellisesti samentaa vettä. Samentumisella ei ole terveysvaikutuksia, mutta epätavallisen makuista, väristä tai hajuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä sakkaongelmat poistuvat, kun vettä juoksuttaa hetken.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen ilmene vuotoja kiinteistön vesihuoltolaitteissa. Asukkaita pyydetään tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen, ja ottamaan välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen, mikäli vuotoa ilmenee.

Huomattavaa vesihuoltolaitteista

Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava. Mittarin vaihto on asiakkaille maksuton.

Lisätietoja:

Suomussalmen kunta: vesihuoltopäällikkö Jukka Malinen p. 044 5673458 (arkisin kello 8–16)

VMH Kalibro Oy: vaihtotyön työnjohtaja Kari Soini p. 040 725 2650 (arkisin kello 8–16)

 

 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi