Ajankohtaista

Oct 03

Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hanke käynnistyy 

Suomussalmen matkailua kehitetään hankkeessa, jossa hyödynnetään erityisesti Suomussalmen kirkonkylän alueen kulttuurisia vahvuuksia monipuolisen ja ympärivuotisen kulttuurimatkailun tarjonnan lisäämiseksi. Kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta parannetaan digitaalisin keinoin. Kohderyhmänä ovat sekä kotimaiset että ulkomaiset matkailijat, mutta hankkeessa tuotettavat sisällöt, reittikuvaukset ja podcastit, palvelevat myös paikallisia.  

Suomussalmelle sijoittuvien historiallisten tapahtumien tapahtumapaikoista luodaan matkailijaa ja paikallisyhteisöjä kiinnostavia ja helposti löydettäviä, tarinallistettuja kohteita, kierroksia ja koettavia kulttuuripalveluita. Suunnitelmassa on alustavina teemoina muun muassa kirkonkylän alueelle sijoittuva kierros, Ilmari Kianto ja sotahistoriaan liittyvät tapahtumat. 

Hankkeessa toteutettava sotahistoriaan painottuva digitaalinen näyttely toimii Suomussalmen matkailusisältöjen pysäyttäjänä sekä käyntikorttina Viitostien varressa sekä tukee muita kulttuuri- ja sotahistoriaan painottuvien yritysten mielenkiinnon herättäjänä. 

Luontoa ja kulttuuria oivaltavasti yhdistävät palvelukonseptit houkuttelevat tulevaisuuden kulttuurimatkailijaa, joka arvostaa tilaa, paikallisuutta, laatua ja vastuullisuutta. 

Suomussalmen kunta on vahvasti mukana Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun hankkeessa, jolle Kainuun maakuntahallitus näytti vihreää valoa kokouksessaan 26.9.2022. Rahoituksen hakijana ja hankkeen hallinnoijana toimii KAMK. Hankkeen kustannusarvio on yhteensä hieman alle 150 000 €, josta Suomussalmen kunnan kunnan osuus on 20 000 €. 

Lähiaikoina hankkeeseen rekrytoidaan projektityöntekijä, joka työskentelee Suomussalmen matkailupalveluissa. Hanke kestää vuoden 2023 loppuun. 

Lisätietoa: 

TKI-koordinaattori ja Arctic Lakeland koordinaattori Hanna Linjala, KAMK
hanna.linjala(a)kamk.fi, p. +358 40 583 7362 

Matkailukoordinaattori Tiia Mustonen, Suomussalmen kunta
tiia.mustonen(a)suomussalmi.fi, p. +358 44 777 3170 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi