Ajankohtaista

Sep 19

Taisto Reimaluoto tuo menestysesityksensä Suomussalmelle 

Suomen eturivin näyttelijöihin kuuluva Taisto Reimaluoto tuo Pakko sanoa! -festivaalille Suomussalmelle menestysteoksensa Onnellisinta on olla onnellinen. Erinomaiset arviot saanut esitys nähdään Teatteri Retikassa sunnuntaina 25. syyskuuta kello 13. 

Hivelevän kaunis esitys piirtää värikkään kuvan ITE-taiteilijasta ja ihmisrakkauteen perustuvaa ajatteluaan harjoittavasta erakosta Elis Sinistöstä (1912–2004). Hän eli 92-vuotiaaksi itse rakentamassaan paratiisissa Villa Mehussa Kirkkonummella. Kulkureille ja väsyneille matkustavaisille retriittipaikkaa elämäntyönään rakentanut Sinistö tuo katsojille levähdyspaikan onnellisen elämänsä ilmapiirissä. 

“Puolitoistatuntinen on yhtä ilon hyrinää”, kirjoitti kriitikko Suvi Ahola teoksesta Helsingin Sanomissa. 

Sinistö oli astrologi, rakentaja, työmies, balettitanssija, erakko, mietiskelijä, joogi, kansainvälinen tähti, majatalon isäntä, ufobongari, nudisti ja pasifisti. Reimaluoto tuo näyttämölle Sinistön pohjattoman ihmis- ja luontorakkauden. 

Monologilla juhlitaan myös useita vuosia Kajaanin Runoviikon taiteellisena johtajana toimineen Taisto Reimaluodon 60-vuotissyntymäpäivää. 

Pakko sanoa! -festivaalilla vieraileva esitys on helsinkiläisen Teatteri Avoimien Ovien ja Lahden kaupunginteatterin yhteistuotanto. Sen on ohjannut Hanna Kirjavainen ja huikean kauniista lavastuksesta vastaa Pekka Korpiniitty. Teos on vieraillut maan tärkeimmillä teatterifestivaaleilla, viimeksi elokuussa Tampereen Teatterikesässä. Se on mahdollista nähdä vielä kerran Suomussalmella.

Pakko sanoa!

Pakko sanoa! -taidefestivaali toteutetaan nyt neljännen kerran. Tapahtumassa pohditaan valtavirroista syrjässä elämistä. Tapahtuma järjestetään 23.–25. syyskuuta Suomussalmella. Esityksiä nähdään Teatteri Retikan lisäksi Vuokin rajaseutukirkossa, Ämmänsaaren työväentalossa ja Taivalkehdon päiväkodissa. Järjestelyistä vastaavat Työväen Näyttämöiden liitto, Teatteri Retikka ja Suomussalmen kunta. 

Koko ohjelmisto lipunmyyntitietoineen löytyy osoitteesta https://tnl.fi/tapahtumat/festivaalit/pakko-sanoa/ 

Elis Sinistöstä Ylen Areenassa 

Matkailuohjelma Egenland on esitellyt Elis Sinistön Villa Mehun. Villa Mehu, erakkotaiteilijan perintö. 

Vanhahko 7-minuuttinen tallenne toimittajan käynnistä Villa Mehussa. Elis Sinistö & Villa Mehu. 

Metsäradion ohjelmassa toimittaja Anna-Kaisa Brenner kävi tutustumassa talviseen Villa Mehuun naapurin ja alueen nykyisen omistajan Jens Gellinin opastuksella. Gellin ehti tutustua Sinistöön, kun taiteilija oli vielä voimissaan. 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi