Ajankohtaista

Jun 06

Yrittäjä, hyödynnä työllistämisen kuntaraha 

Suomussalmen kunnan talousarviossa vuodelle 2022 on varattu 13 500 euroa työllistämisen kuntarahaa käytettäväksi suomussalmelaisten pitkäaikaistyöttömiä työllistävien yritysten, yhdistysten ja yksityisten kotitalouksien tukemiseksi ja aktivoimiseksi. Työllistämisen kuntarahaa on ensimmäisen kerran ollut jaossa vuonna 2016.   

Yhdelle työllistettävälle kuntarahaa voi saada enintään 2 400 euroa (400 euroa x 6 kk). Kuntarahan vähimmäisjakso on yksi viikko, jolloin kuntarahan suuruus on 100 euroa. 

“Kuntaraha tukee työnantajaa työllistämisestä aiheutuvien kustannusten, kuten ohjaamis- ja kouluttamiskustannusten kattamisessa ja se helpottaa uuden työntekijän palkkaamista”, Suomussalmen kunnan elinvoimajohtaja Jonne Maaninka kertoo.  

Kuntarahaa voidaan käyttää myös ammattia vaihtavien tai tutkintoaan päivittävien kuntalaisten työpaikalla tapahtuvaan osaamisen parantamiseen, esimerkiksi tukemaan yrityksissä toteutuvia ammatillisia opintoja. 

Työntekijän palkkakustannuksiin kuntarahaa ei voi käyttää eikä sitä makseta takautuvasti.  

Lue lisää täältä (https://www.suomussalmi.fi/fi/tyo-ja-elinkeinot/kuntaraha-tyollistamisen-tukena/) 

Lisätietoa:
Työllisyysasiantuntija Päivi Korja-Schepel p. 044 777 3126, paivi.korja-schepel(a)suomussalmi.fi 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi