Ajankohtaista

Jun 03

Ohjelmahaku: Oulu2026 hakee kumppaneita

Suomussalmi on mukana kulttuuripääkaupunkihankkeessa Oulun rinnalla.    

Tulevana syksynä alueen toimijoille avautuu mahdollisuus päästä mukaan Oulu2026-kulttuuriohjelmaan. Syksyn ohjelmahaussa haetaan erityisesti laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmistelu- tai toteutusajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille. 

Ensimmäinen hakuun liittyvä infotilaisuus pidetään zoomin välityksellä jo 13. kesäkuuta klo 12 (suomeksi) ja 13 (englanniksi). Ilmoittaudu webinaariin täällä     

Lokakuussa avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät Oulu2026-kulttuuriohjelman kolmeen eri teeman, jotka ovat Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla.   Hakemiseen liittyvä ennakkotieto on julkaistu Oulu2026-verkkosivuilla https://www.oulu2026.eu/ohjelmahaku/ 

Lomakkeet syksyn hakuun avautuvat 3. lokakuuta mutta hakuun liittyvät kriteerit ovat jo tutustuttavissa ohjelmahaun sivuilla. Sieltä löytyvät myös muiden tapaamisten ja webinaarien aikataulut. 

Hakemiseen liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet julkaistaan samaisella verkkosivulla syksyn aikana. Hakuaika päättyy 9. joulukuuta 2022. 

“Ohjelmahaussa olisi erityisen kiinnostavaa saada taidetta ja teknologiaa yhdistäviä projekteja. Myös luovat tilakonseptit, festivaalien kehittäminen, alueemme kulttuurihistoria, ainutlaatuinen ruokakulttuuri sekä taiteen ja luonnon yhdistäminen ovat erinomaisia lähtökohtia projektien suunnitteluun. Ohjelmahaussa haluamme ymmärtää kulttuurin laajasti.”, kertoo Oulu2026-ohjelmajohtaja Samu Forsblom.  

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastomuutos. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta. Euroopan kulttuuripääkaupungin asema tuo näkyvyyttä koko suomalaiselle kulttuurille.  www.oulu2026.eu  

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi