Ajankohtaista

Jun 02

Kylätoiminta-avustuksia jaettiin

Suomussalmen kunta tukee kylien yhteistä toimintaa kylätoiminta-avustuksin. Tukea myönnetään esimerkiksi kylätapahtumiin, yhteisten tilojen ylläpitoon ja materiaalikuluihin.  

Suomussalmen kunta on varannut tälle vuodelle kylätoiminta-avustusta jaettavaksi yhteensä 6 200 euroa. Tämän vuoden kylätoiminta-avustushakemukset on käsitelty ja avustusta maksettiin aktiivisesti toimiville kyläyhdistyksille hakemusten perusteella yhteensä 5 310 euroa. 

Hakemuksissa kyläyhdistyksiä pyydettiin esittelemään vuoden 2022 toimintasuunnitelmat ja niiden perusteella Suomussalmen kylillä vaikuttaa olevan tulossa vilkas tapahtumakesä: 

  • Vuokissa poltetaan juhannusaattona kokko ja tanssitaan juhannuksen väliyönä Vuokin työväentalolla Suomussalmen harmonikkakerhon säestyksellä. 
  • Pesiölle on suunnitteilla kesätapahtuma lauantaina 9.7. ja tapahtumaan ovat tervetulleita niin kyläläiset, mökkiläiset kuin muut tapahtumasta kiinnostuneet. 
  • Piispajärvellä on kylän yhteisenä tapahtumana lauantaina 16.7. kylämarkkinat, jossa on perinteiseen tapaan myytävänä ainakin leivonnaisia ja käsitöitä. 
  • Pyhäkylällä on tulossa 23.7. taide- ja musiikkitapahtuma. Tapahtumaan osallistuu suomussalmelaisia yhtyeitä ja Galleria Taikavintti on avoinna koko tapahtuman ajan. Samana päivänä myös Ruhtinansalmelle on luvassa vilskettä, kun kylällä järjestetään kylämarkkinat. 

Edellä on mainittu vain pieni osa tulevan kesän tapahtumista kylillä. Tarkemmat tiedot kylien tapahtumista voi tarkistaa kyläyhdistysten nettisivuilta, sosiaalisen median kanavista ja Tapahtumien Kainuun (tapahtumienkainuu.fi) ilmoituksista. Tänä kesänä lähialuematkailu tulee varmasti olemaan suosittua ja joku retkistä kannattaa tehdä Suomussalmen kylille! 

Artikkelikuva on Pyhäkylän tapahtumasta kesältä 2021. Kuva Taina Seppänen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi