Ajankohtaista

Muuttajat Elisa ja Jacob Axelsson
May 25

Työ toi takaisin Suomussalmelle

Elisa ja Jacob Axelssonin muutto Suomussalmelle tapahtui nopeasti yllättävien käänteiden jälkeen. Joensuusta Suomussalmella kesälomalla käymässä ollut Elisa kuuli työtarjouksesta, johon oli vastattava suurin piirtein saman tien. 

“Kaikki suunnitelmat menivät muutamassa tunnissa uusiksi”, Elisa naurahtaa. 

Jacob oli valmis irtisanoutumaan työstään ja tulemaan yhdessä Elisan kanssa molempien kotiseudulle. Niinpä Elisa aloitti syyskuun alussa 2021 lukuvuoden mittaisen viransijaisuuden lukion opinto-ohjaajana, ja Jacob sai oman alansa vakituisen työn Supermarketissa osastovastaavana. 

“Kun tuli mahdollisuus tulla töihin Suomussalmelle, oli itsestään selvää tarttua siihen”, he toteavat.  

Vielä ei ole hankittu tonttia omalle talolle, vaikka sellaisesta on jo haaveiltu pitempään. Rantatontti kohtuullisen läheltä keskustaa on ykköstoive. 

“Mutta työkuviot ovat kuitenkin vielä epävarmat, pitäisi tietää, että jäädään”, Elisa toteaa. Toiveissa olisi työllistyä vakituisesti Suomussalmelle tai jonnekin niin lähelle, että voisi kulkea päivittäin. 

“Täällä ovat läheiset, kotiseutu, työ, ystävät, rauhallisuus, turvallisuus ja luonto”, Elisa ja Jacob luettelevat syitä muuttaa Suomussalmelle.  

“Moni nuorena pois lähtenyt on palannut perheellistyneenä pienten lasten kanssa, kun on todettu täällä olevan tukiverkkoja ja muutenkin hyvä asua”, Jacob huomauttaa. 

Uusi koulu, suunnitelmat uudesta terveysasemasta, Osuuspankin uusi rakennus ja Kirsikan remontti ovat pariskunnan mukaan osoituksia tulevaisuudenuskosta.  

Molemmat arvelevat turvallisuuden, viihtyisyyden, luonnonläheisyyden, harrastusmahdollisuuksien ja uuden koulun olevan myös niitä tekijöitä, jotka saisivat muualta kotoisin olevia asettumaan Suomussalmelle. 

“Kuntosali ja uimahalli ovat edullisia, ja kirjasto on hyvä. Lisäksi täällä on väljää”, he markkinoivat.  

“Asuminen on edullista, vaikkakin vastapainona on oltava oma auto”, he toteavat. 

Vuokrataso on edullinen kaupunkipaikkoihin verrattuna, mutta heidän mielestään muuttajille pitäisi olla remontoituja vuokra-asuntoja enemmän tarjolla.  

“Asunto voi olla kynnyskysymys”, he tietävät. 

Keskustelun lopussa he vielä palaavat luontoon ja luonnossa liikkumiseen, johon Suomussalmi tarjoaa loistavat puitteet. 

“Luontopolut ovat se juttu täällä, ja parasta antia.” 

Tietoa ja vinkkejä Suomussalmelle muuttajalle löytyy Muuttajalle-sivulta

Etusivulle

Kuva ja teksti Tuula Leskinen

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi