Ajankohtaista

Apr 28

Evakuointikeskusta ja sen toimintaa esitellään 6.5. klo 11–14 

Yhteiskunnan normaaliolojen häiriötilanteisiin sekä poikkeusoloihin varautuminen on osa kokonaisturvallisuutta. Yksi varautumiseen liittyvä toimi on asukkaiden auttaminen evakuointikeskuksissa, jotka otetaan tarvittaessa käyttöön toimivaltaisen viranomaisen määräyksellä. Evakuointikeskukset on suunniteltu alueen väestölle tilapäistä suojaa ja apua tarvittaessa. Niitä voidaan tarvita esimerkiksi pitkissä sähkön tai veden jakelun häiriöissä tai laajamittaisissa tulipaloissa.  

Evakuointikeskuksen toiminnasta vastaavat yhteistyössä eri viranomaiset ja kunta. ”Vaikka turvallisuustilanne Euroopassa on nyt ajankohtainen aihe, Kainuun alueen viranomaiset päivittävät varautumissuunnitelmia aivan rutiinisti, kuten aiemminkin. Suomussalmen evakuointikeskuksen esittelyä on valmisteltu jo viime vuodesta lähtien”, kertoo vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen Kainuun sotesta. 

Suomussalmen evakuointikeskus on suunniteltu kunnan liikuntahallille (Urheilukatu 4). Evakuointikeskuksen sijainnin ja toiminnan esittelyllä halutaan lisätä asukkaiden tietoisuutta erilaisista kokonaisturvallisuuteen liittyvistä toimista. Myös kotitalouksien omatoimisesta varautumisesta on tarjolla tietoa ja ohjeita. 

Esittelyyn sisältyy myös toiminnallinen harjoitus ja siihen toivotaan osallistuvan kaiken ikäisiä kuntalaisia. Tapahtumassa on myös leikkipaikka lapsille sekä kahvitarjoilu. Yleisö toivotetaan tervetulleeksi 6. toukokuuta 2022 klo 11–14 välisenä aikana.  

Tapahtumassa mukana ovat Kainuun pelastuslaitoksen, Kainuun soten, Suomussalmen kunnan ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin toimijoita ja kalustoa.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi