Ajankohtaista

Apr 13

Nuoret valitsevat uuden koulun taiteentekijät

Suomussalmen kunta painottaa nuorten osallisuutta antamalla nuorille päätösvallan valita taiteilijat, jotka toteuttavat taidetta Ruukinkankaan uudelle koululle.

Suomussalmen nuorisovaltuusto ja koulujen (yläkoulun ja lukion) oppilaskunnat valitsevat keskiviikkona 20.4. klo 12 alkavassa kokouksessaan ne kaksi taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joiden kanssa käynnistetään suunnittelu Ruukinkankaan uuden koulun taideteosten toteuttamiseksi.

Taidehankintojen työryhmä, johon kuuluvat sivistysjohtaja Teemu Piirainen Suomussalmen kunnasta, Oulun taidemuseon kuraattori Selina Väliheikki, arkkitehti Ville-Pekka Ikola ja Suomussalmen kunnan kulttuurituottaja Joni Kinnunen valitsivat portfoliohaun kautta saapuneiden kaikkiaan 54 ehdokkaan joukosta loppusuoralle neljä. Nuoret tekevät valinnan näiden neljän ehdokkaan joukosta.

Valittujen taiteilijoiden tai taiteilijaryhmien nimet julkistetaan vasta valinnan jälkeen ja sitten kun valittuihin taiteilijoihin on saatu yhteys.

Taiteilijahaku sai lähtölaukauksen joulukuussa 2021 kunnanhallituksen tehtyä päätöksen prosenttitaideperiaatteen soveltamisesta kouluhankkeessa.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi