Ajankohtaista

Apr 13

Kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vaikutukset Suomussalmen kunnan varhaiskasvatukseen 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja JUKO ovat ilmoittaneet kunta-alalle toistaiseksi jatkuvan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 18.4. alkaen. 

Koko kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 18.4.2022 kello 00.01 ja on voimassa toistaiseksi. Työtaistelutoimilla järjestöt haluavat vaikuttaa sopimusratkaisun saamiseen kunta-alalle. 

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa Suomussalmella muutoksia varhaiskasvatuksen palveluiden aukioloihin. Varhaiskasvatuksen on noudatettava toiminnassaan voimassa olevia henkilöstömitoituksia. Ilman sairastumisia tai muita yllättäviä poissaoloja varhaiskasvatuksen palvelut toimivat normaalisti. Henkilöstön poissaoloja varten voidaan palkata sijaisia, mutta sijaisten saatavuudessa on kuitenkin ollut haasteita viime aikoina. Pandemia aiheuttaa alueella edelleen haasteita ja työtaistelutilanteen ohessa koronaan liittyvien poissaolojen jatkuessa edelleen, on erityisen tärkeää, että lapsen poissaoloista ilmoitetaan varhaiskasvatukseen mahdollisimman pian. 

Teemme kaikkemme, jotta palvelut toimisivat mahdollisimman normaalisti. Varhaiskasvatus tiedottaa mahdollisista muutoksista suoraan perheille. Pahoittelemme etukäteen vallitsevasta tilanteesta perheille mahdollisesti aiheutuvia hankaluuksia. 

Lisätietoja: 

Teemu Piirainen, sivistysjohtaja, puh. 040 688 4545 

Jaana Heikkinen, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 044 568 4321 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi