Ajankohtaista

Apr 13

Kainuun koronatilanne lähes ennallaan, pieniä muutoksia ohjeisiin 

Koronatartuntoja Kainuussa on edelleen runsaasti ja yleisiä suosituksia kehotetaan noudattamaan. Kainuun koronakoordinaatioryhmä on päivittänyt alueelle annettavia terveysturvallisuusohjeita 13.4. alkaen. Maskisuositusta on muutettu lasten ja oppilaitosten osalta. 

Suositukset: 

  • Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa (ei kouluissa) ja liikennevälineissä tilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontakteja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä asioidessa. 
  • Suositus riskiryhmiin kuuluvien suojaamisesta vähentämällä vierailuja hoito- ja hoivayksiköihin. 
  • Suositellaan etä- ja lähityön yhdistämistä terveysturvallisuusohjeet huomioiden. 
  • Yleisesti suositellaan huomioimaan ja noudattamaan terveysturvallisuusohjeita esim. yksityistilaisuuksia järjestettäessä ja ryhmäharrastustoiminnassa. 
  • Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja vältetään koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa. 
  • Jos asut yhdessä sairastuneen kanssa tai olet ollut lähikontaktissa häneen: Vältä ylimääräisiä kontakteja, kunnes sairastuneen oireiden alusta on kulunut 5 vuorokautta. Jos useita perheenjäseniä sairastuu, 5 vuorokautta lasketaan viimeisimpänä sairastuneen oireiden alusta. Jos olet täysin oireeton, voit mennä töihin maskia käyttäen. Jää etätöihin, jos se on mahdollista. Oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin. 

Testauksesta 

Kainuussa ensisijainen testausmuoto lieväoireisilla on kotitestaus. Julkisessa terveydenhuollossa koronatestit on suunnattu sote-henkilöstölle ja riskiryhmään kuuluville (ml. raskaus) tai henkilöille, joilla sairauden oireet ovat voimakkaita tai pitkittyviä. Lisäksi suositellaan terveydenhuollon koronatestiä, mikäli henkilö tarvitsee sairaudesta merkinnän koronapassiin tai tartuntatautipäivärahaan oikeuttavan työstä poissaolotodistuksen. 

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi