Ajankohtaista

Apr 12

Työpaja ikäihmisten hyvinvoinnin ja terveyden tukemisesta 

Ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintamallia on kehitetty yhteistyössä Tulevaisuuden sote-keskus Kainuuseen – Helposti lähelläsi (HELLÄ) -hankkeen ja Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talon kanssa. Kehittämistyössä on ollut mukana myös kainuulaisten kuntien hyte-työntekijöitä.  

Vuonna 2021 pidettiin ikääntyneiden parissa toimivien sidosryhmien ja kainuulaisten ikäihmisten kanssa työpajat. Lisäksi Kajaanissa ja Hyrynsalmella on pilotoitu ikääntyneiden ryhmämuotoista palvelumallia. 

Kainuun ikäihmisten ja Kainuun Hyte-toimijoiden yhteinen kokoontuminen ja työpaja pidetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 12–15 joko etänä Teamsissa tai Suomussalmen osalta valtuustosalissa (Kauppakatu 20). Kahvitarjoilu alkaa klo 11.30.  

Alustuksina tilaisuudessa kuullaan STM:n neuvottelevan virkamiehen Heli Hätösen esitys siitä, mitä hyvinvointia ja terveyttä edistämistä ohjaava lainsäädäntö sanoo ikäihmisten näkökulmasta. Toisen esityksen pitää Kainuun hyvinvointialueen vate-johtaja Timo Korhonen. 

Lisäksi ohjelmassa kuullaan kokemuksia ikäihmisten ryhmämuotoisesta palveluohjauksesta. Lopuksi keskustellaan ikäihmisten hyte-toiminnan jatkamisesta Kainuussa.  

Suomussalmella tilaisuuteen osallistuvien sitovat ilmoittautumiset 6.5.2022 mennessä kunnan hyvinvointikoordinaattori Hannastiina Piikivelle, p. 044 585 9700 tai hannastiina.piikivi(at)suomussalmi.fi. Ilmoita myös erikoisruokavalio kahvitarjoilua varten. 

Voit ilmoittautua myös oheisen linkin kautta. https://response.questback.com/kainuu/mgakerwari 

Lue lisää: 

Syyskuussa 2021 pidetystä työpajasta, linkki työpajan tiedotteeseen (pdf) 

Tulevaisuuden sote-keskus Kainuuseen – Helposti lähelläsi (HELLÄ) -hanke, linkki hankkeen sivulle. 

 

Artikkelikuva Pixabay.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi