Ajankohtaista

Apr 01

Ruukinkankaan koulu vastaanotettu sisäpuolisilta osiltaan

Ruukinkankaan uuden koulun rakentamisprojekti saavutti torstaina 31.3.2022 tärkeän tavoitteen. Koulurakennuksen sisäpuolen vastaanottotarkastus suoritettiin yhdessä tilaajan, käyttäjien ja KVR-urakoitsijan kanssa. Käyttäjät saavat rakennuksen käyttöönsä heti huhtikuun alussa käynnistyvää kalustamista varten. Rakennusprojekti on edennyt urakkasopimuksen ja suunnitellun aikataulun mukaisesti, eikä vastaanottotarkastuksessa todettu poikkeavaa.

Rakennusprojekti jatkuu Ruukinkankaan uuden koulun työmaalla piha-alueen rakennustöillä sekä tämän jälkeen vanhan koulurakennuksen purkamisella. Purkutyöt on tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopulla. Piha-alueella sijaitsevat väistötilat siirretään alueelta pois kesän aikana.

Kunnan keskuskeittiön toiminta siirtyy uusiin, koulun yhteydessä oleviin tiloihin kesäkuun alussa.

” Rakennusprojekti on edennyt jouhevasti ja urakoitsijan tuottama laatu on ollut ensiluokkaista”, toteaa rakennuttajainsinööri Janne Laajoki.

Ruukinkankaan koulun perusopetuksen vuosiluokkien 1–9 toiminta käynnistyy uudessa koulurakennuksessa uuden lukuvuoden alkaessa elokuussa. Lukion opiskelijat siirtyvät uuteen koulurakennukseen suunnitelman mukaan vuonna 2025.

”Moderni toimintaympäristö, johon oppilaat ja henkilökunta ensi syksynä pääsevät työskentelemään, näytti katselmuksessa upealta. Pian alkava kalustaminen viimeistelee tilat käyttöä varten. Tärkeä välietappi on saavutettu, jatketaan hyvillä mielin kohti seuraavaa vaihetta”, pohtii sivistysjohtaja Teemu Piirainen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi