Ajankohtaista

Jan 14

Kianta-Opisto etäopetukseen

Suomussalmen kunta on päättänyt Kainuun soten suosituksen mukaisesti keskeyttää Kianta-Opiston lähiopetuksen maanantaista 17.1.2022 tammikuun loppuun saakka. Osa kursseista voidaan siirtää etäopetukseen. Keskeytyneitä kursseja jatketaan mahdollisesti keväällä pidempään. Opiskelijoita informoidaan ryhmien tilanteesta.

Kylpylän ohjatut vesijumpat jäävät tauolle.

Koulujen oppilaille ja heidän huoltajilleen toimitetaan tarkempia Wilman koulujen kautta.   

Kainuun sote suosittelee

Kainuun sote suosittelee kunnille ja muille toimijoille myös aikuisten ohjatun ryhmätoimintojen siirtymistä mahdollisuuksien mukaan etätoteutukseen. Tartuntatautilain mukaisesti tulee huolehtia myös riittävien etäisyyksien, osallistujien ohjeistuksen ja käsihygienian toteutumisesta.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkossa kaikille, myös koululaisille 1. vuosiluokalta alkaen.

Lisärajoituksia valmistellaan

Kainuun koronatilanne heikkenee edelleen. Viruksen ilmaantuvuus on n. 900 / 100 000 asukasta / 14 vrk.  Sairaalahoidon kuormitusta koronapotilaiden määrän vuoksi ei toistaiseksi ole, ja sairaalassa on hoidossa yksittäisiä potilaita koronaoireiden vuoksi. Merkittävä riski kohdistuu tällä hetkellä terveydenhuollon henkilöstön riittävyyteen, mikäli tartunnat lisääntyvät.

Kainuun sote on valmistellut esitystä Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain mukaisista lisärajoituksista, joita voivat olla esimerkiksi kokoontumisrajoitusten tiukentaminen tai tiloihin kohdistuvat rajoitukset

Sote tehostettuun valmiuteen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on siirtynyt tehostettuun valmiuteen. Vaikean koronatilanteen ennakoidaan jatkuvan ja voi se vaikuttaa terveydenhuollon toimintakykyyn lisääntyvien henkilökunnan poissaolojen sekä mahdollisesti kasvavan hoidon tarpeen vuoksi.

”Tällä hetkellä pystymme toimimaan lähes normaalisti. On kuitenkin mahdollista, että joudumme supistamaan kiireetöntä toimintaa. Akuutti hoito, synnytykset ja kiireelliset leikkaukset on pystyttävä turvaamaan kaikissa tilanteissa”, korostaa Kainuun soten kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi