Ajankohtaista

Dec 21

Hossan joululahja talvipyöräilijöille ja -retkeilijöille

Hossa tunnetaan monipuolisista retkeily- ja maastopyöräilyTalvipyöräilyä metsässäreiteistä. Kansallispuiston alueella kulkevat talvireitit kulkevat eri reittejä kuin sulan maan reitit, mutta vievät Hossan kansallispuiston kohokohtiin ja piilotettuihin helmiin. Julma-Ölkyn jääseinä on nähtävissä talvisin ja saavutettavissa helpoiten talvipyöräillen tai hiihtäen. Vuokravälineet mahdollistavat omatoimielämykset talvireiteillä ympäri kunnan. Vuokrattavana on lumikenkiä, liukulumikenkiä ja fatbikeja. Opastetulla retkellä pääset kuulemaan Hossan kansallispuiston tarinoita ja historiaa.

Talvisen retken suunnittelun voit aloittaa tutustumalla Hossan talvireittien karttaan. Ylläpidettyjen reittien lisäksi umpihanki tarjoaa vapauden.
Talvipyöräilyreittien reittikuvaukset ja karttajäljet löytyvät myös Outdoor Active -palvelusta.

Hossan hiihtoladuista kunnostettuja ovat Nallen latu, Lumon lenkki, valaistulatu sekä Seipiniemen monitoimiura. Pohjatyöt on aloitettu myös Kainuun Luontoretkien ylläpitämillä monitoimireiteillä.
Vesistöjen kohdalla kehotamme erityiseen varovaisuuteen! Jäät ovat vielä ohuet ja osittain vesillä. Vesistöylityksien osalta reitit eivät ole vielä huollettuja. Monitoimiurat ovat nimensä mukaisesti monille eri liikkumistavoille, mutta vallitsevat sääolot voivat muuttaa reitin kunnon nopeastikin. Monitoimireiteillä voi liikkua lumikengillä, hiihtäen tai fatbikella. Huomioithan muut reitillä liikkujat ja kohdatessasi koiravaljakon nousethan pois pyörän päältä ja siirryt sivuun reitiltä. Talviretkeilyssä on olennaista kiinnittää huomiota varusteisiin ettei kylmä pääse yllättämään. Kerrospukeutuminen ja kunnon jalkineet liikkui sitten kävellen tai hiihtäen. Aina on hyvä muistaa, että älypuhelimen akku ei välttämättä kestä pakkasta kovin hyvin ja pimeä tulee aikaisin.

Suomussalmen ja Hossan talviaktiviteeteista löydät lisätietoja täältä

Reittien kunnossapidosta huolehtii useita tahoja eri reittiosuuksilla. Ajantasaisen tiedon reittien tilanteesta saat kunkin reitin ylläpitävältä taholta.

Talvipyöräilijä aukealla, jossa muutamia kelopuita

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi