Ajankohtaista

Dec 01

Kunnanhallitus kokoontui 30.11.2021

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 30.11. mm. aluevaalien ulkomainonnan aloittamisesta viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli 5.1.2022. Kunnan järjestämät vaali-ilmoitustaulut sijoitetaan entisille paikoilleen, eli torille, Siikarannassa kunnan varikon tienhaaraan, Kaljuskylällä TB-huoltamon luokse, Taivalalasella Hakatalojen kohdalle ja Kirkonkylällä Kainuuntien varrelle. Kunnanhallitus myös nimesi vaalitoimikunnan ja vaalilautakunnat aluevaaleihin.

Kunnanhallitus valmisteli useita asioita seuraavalle valtuuston kokoukselle, tärkeimpänä niistä talousarvio vuodelle 2022 ja seuraavien vuosien taloussuunnitelma.

Asialistalla oli pari valtuustoaloitetta ja kokouksessa suoritettiin myös kuntaliiton valtuuskunnan vaali.

Kokouksen esityslistan ja myöhemmin pöytäkirjan löydät (linkki avautuu Dynasty-tietopalveluun ja uuteen välilehteen) täältä:

Kunnanhallituksen kokouksen lisälistalla oli hyvinvointialueelle siirtyvän kunnan henkilöstön tietojen siirtämistä koskevan YT-menettelyn aloittaminen. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä palo- ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille tammikuun alusta 2023 lukien. Tähän siirtoon sisältyy myös kuraattorien tehtävien siirto kunnalta hyvinvointialueelle.

Hyvinvointialueet tarvitsevat toiminnan valmisteluun tietoja kunnasta siirtyvästä henkilöstöstä. Jotta palkansaajien palkka- ja palvelussuhdetietoja voidaan siirtää, kuntien on käytävä yhteistoimintamenettely. Yhteistoimintamenettelyn ja muun informaation tarkoitus on kertoa henkilöstölle yleisellä tasolla, mitä tietoja hyvinvointialueille ollaan siirtämässä.

Hyvinvointialueet tarvitsevat tiedot hyvissä ajoin ennen kuin alue­val­tuus­tot aloittavat toimintansa 1. maaliskuuta 2022. Tiedot on lisäksi päi­vi­tet­tä­vä vuoden lopussa 2022, koska henkilöstössä tapahtuu jat­ku­vas­ti vaihdoksia tai koska palvelussuhdetiedot muuttuvat.

Varsinainen liikkeen luovutuksesta johtuva yh­teis­toi­min­ta­lain mukainen yt-menettely käydään syksyllä 2022.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi