Ajankohtaista

Nov 25

Sivistyslautakunta kokoontui 24.11.2021 

Sivistyslautakunta kokoontui marraskuun kokoukseensa 24.11. Lautakunnan jäsenet saivat linjattavakseen mm. koulukuljetusten järjestämistä koskevia periaatteita ja kesäteatterialueen vuokrakäyttöä koskevia linjauksia. Lisäksi listalla oli mm. liikuntatoimen liikuntastipendien ja vuoden liikuntateko -palkinnon saajan valinta. 

Kokouksen esityslistan ja myöhemmin pöytäkirjan löydät täältä. (Linkki avautuu uuteen välilehteen ja Dynasty-tietopalveluun).  

Liikuntastipendejä 

Lautakunta huomioi nyt myös nuoria lupaavia urheilijoita stipendeillä viime vuonna päivitettyjen jakoperusteiden mukaisesti.  

Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio sai stipendin useista joukkue- ja henkilökohtaisista SM-mitaleistaan. Joukkuekilpailussa Suomussalmen Urheiluampujien joukkue, voitti kaikki tarjolla olleet viisi ruutiaseiden joukkuesuomenmestaruutta. Kallion joukkuetoverit Teemu Lahti ja Jan Parhiala palkittiin myös stipendillä.  

Suomussalmelainen Kalevan rastia edustava Veera Laaksoviita voitti hopeaa suunnistuksen keskimatkan SM-kilpailuissa D20-sarjassa. 

Suomussalmelaiset Enni Heikkinen ja Niiki Juttula saavuttivat Kajaanin Hakan P14 joukkueen mukana Pohjois-Suomen aluemestaruuden ja Team Kuikka T14 -joukkueessa Helmariturnauksen mestaruuden. 

Liikuntateko-palkinnon saaja pysyy vielä hetken arvoituksena, koska palkinnon saaja julkistetaan vasta tammikuussa 2022 Kainuun Urheilugaalassa. 

Koulukuljetusten perusteet 

Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusten järjestämisen perusteet ovat edellisen kerran olleet lautakunnan käsiteltävänä tammikuussa 2016. Suomussalmen kunnassa ja kouluverkossa on tämän jälkeen tapahtunut paljon muutoksia. Uuden koulurakennuksen valmistuessa elokuussa 2022 tilanne vakiintuu. 

Pykälän esittelytekstissä kiinnitettiin huomiota lasten oman terveyden kannalta riittävään liikunnan harrastamiseen, johon itse kuljettu koulumatka osaltaan tarjoaa mahdollisuuden. Lautakunta yhdenmukaisti päätöksellään koulukuljetuksessa olevien oppilaiden itse kuljettavan matkan enimmäismäärän eli juontokuljetukset kahteen kilometriin, muilta osin linjaukset pysyivät ennallaan. Nyt hyväksytyt perusteet koulukuljetusten järjestämiseksi astuvat voimaan 1.8.2022 uuden lukuvuoden alkaessa. 

Kesäteatterialueen vuokraamisen periaatteet ja hinnat 

Sivistyslautakunta käsitteli myös Kaunisniemen kesäteatterialueen vuokrakäyttöä koskevia periaatteita. Tavoitteena on ollut jo pidempään tapahtuma-alueen joustavan ja monipuolisen käytön vahvistaminen. Vuokrauskäytön periaatteiden tarkistamisella on tarkoitus taata yhdenmukainen käytäntö ja ennakoitava toimintamalli alueen käyttöön. Sivistyslautakunta päättää alueen vuokrakäytön periaatteista sekä vuokrahinnoittelusta, joiden mukaisesti vuokrakäyttöä organisoidaan. 

Sivistyslautakunta hyväksyi vuokrauskäytön periaatteet esityksen mukaisesti ja kohtuullisti vuokrahinnoittelua asettamalla prosenttiperiaatteella määräytyvälle vuokrahinnalle enimmäismäärän. 

Tapahtuma-alueen käyttövuorojen hakuaika kesälle 2022 käynnistyy pian ja kestää vuoden 2021 loppuun saakka. 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi