Ajankohtaista

Nov 09

Kulttuurinäyttämö Kaunisniemeen – puitteet tapahtumille 

Kulttuurinäyttämö Kaunisniemeen oli Suomussalmen kunnan hallinnoima yleishyödyllinen investointihanke. Hankkeessa rakennutettiin Kaunisniemen kesäteatterin näyttämön päälle kiinteä katos. Katoksen rakentamisen yhteydessä näyttämön takaosaan valmistui huoltorakennus. 

Hankkeen rakennustyöt alkoivat vanhojen rakenteiden purkamisella. Purkutöistä vastasi Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry talkoovoimin. Rakennustyöt etenivät suunnitellussa aikataulussa alkaen loppukesällä 2020. Rakennustyöt saatiin päätökseen ennen kesän 2021 esitysten alkua. 

Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry on Kaunisniemen kesäteatterialueen pääasiallinen käyttäjä ja se vastasi niin hankkeen talkootöistä kuin yksityisrahoitusosuudesta. Hankkeen kustannukset ylittivät alkuperäisen kustannusarvion, mutta Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry on sitoutunut vastaamaan arvion ylittävistä kustannuksista.  

Katsomon kate on jo itsessään nähtävyys ja yhdessä katetun näyttämön kanssa niistä muodostuu kiinnostava kokonaisuus. Hankkeen tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa alueen käyttöä. 

Hanke monipuolisti Kaunisniemen alueen käyttöä jo kesällä 2021. Kuukauden ajan esitetyn Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:n Konnat-kesäteatteriesityksen lisäksi Kaunisniemessä esitettiin heinäkuun alussa Taipaleenjoki-oopperaa kahtena iltana. Anssi Kela, Himanen ja the Heater konsertoivat Kaunisniemessä 7.7. ja Suvi Teräsniskan esiintymisen vuoro oli 7.8.2021. Niin katsojien kuin esiintyjien kokemukset Kaunisniemestä olivat positiivisia. Esitykset houkuttelivat runsaasti katsojia ja uusia konsertteja on jo suunnitteilla kesälle 2022. Alueen kehittämisen toivotaan houkuttelevan alueelle uusia toimijoita ja katsojia. 

Kaunisniemen kulttuurinäyttämön kehittäminen sai myös valtakunnallista arvostusta ja huomiota. Kokonaisuus oli mukana Tee se Suomessa -kampanjassa yhtenä Kainuun suositelluista käyntikohteista. Myös hankkeen rahoittaja Elävä Kainuu Leader ry piti alueen kehittämistä merkittävänä Suomussalmen kulttuurin ja elinvoiman kannalta. Kulttuurinäyttämö Kaunisniemeen -hanke yhdessä Suomussalmen kesäteatterin katoksen hankinta -hankkeen kanssa valittiin Kainuun Leader-helmeksi ohjelmakaudelta 2014–2020. 

 

Artikkelikuva: Suvi Teräsniskan esiintymässä kuvasi Anu Komulainen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi