Ajankohtaista

Nov 02

Suomussalmi kehittää kestävää matkailua 

Suomussalmen kunta on mukana Visit Finlandin kehittämässä matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetussa Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka visiossa Suomi tulee olemaan yksi maailman kestävimmistä matkakohteista vuoteen 2025 mennessä. Ohjelmaan liittyvä Suomussalmen kestävän matkailun suunnitelma vuosille 2021–2025 on juuri valmistunut. 

Suomussalmen matkailu pohjautuu luonnon, historian ja kulttuurin yhdistämiseen. Paikallisuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja. Pitkien välimatkojen vuoksi yksityisautoilu on alueella vielä merkittävässä osassa, mutta julkisen liikenteen parantamiseksi työskennellään jatkuvasti. Esteettömyys ja eettisyys ovat arvoja, joihin myös Suomussalmella kiinnitetään jatkossa yhä enemmän huomiota. 

Suomussalmen matkailua kehitetään yhdessä alueen yrittäjien kanssa, ja Suomussalmen kunta on osatoteuttajana useissa kestävää ja vastuullista toimintaa edistävissä hankkeissa. 

Suomussalmella lyhyen aikavälin tavoitteena on jalkauttaa alueelle laadittu matkailijan etiketti ja saada yli puolet alueen matkailuyrityksistä mukaan pitkäjänteiseen kestävän matkailun kehittämistyöhön. Pitkän aikavälin tavoitteena on saada aluetason Sustainable Travel Finland -merkki, edistää ympärivuotista matkailua ja saada matkailijoiden viipymää pidennettyä. 

Suomussalmen matkailun perustan muodostavat kotimaiset matkailijat. Hossan kansallispuisto on Suomussalmen matkailun kärkenä, mutta myös muualta kunnasta löytyy monipuolisia retkeilyreittejä. Suomussalmen historiaan ovat jälkensä jättäneet niin esihistoria, Vienan reitti kuin Raatteentien taistelut. Hiljainen kansa, Ilmari Kiannon kirjailijakoti ja Soiva Metsä yhdessä Kaunisniemen kesäteatterialueen kanssa ovat alueen merkittäviä käyntikohteita. 

Lumoudu luonnosta, haltioidu historiasta ja kohtaa kulttuuri Suomussalmella! 

Suomussalmen kestävän matkailun suunnitelman tiivistelmä löytyy täältä (linkki avaa pdf-tiedoston uuteen välilehteen). 

Ota yhteyttä matkailukoordinaattori Tiia Mustoseen, jos haluat tutustua koko suunnitelmaan: tiia.mustonen@suomussalmi.fi, p. 044 777 3170.

Sustainable Travel Finland -ohjelmaan voit tutustua täällä (linkki avautuu uuteen välilehteen ja eri toimijan sivustolle).

Suomussalmen matkailun vastuullisuus-sivulle pääset klikkaamalla tästä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi