Ajankohtaista

Oct 22

Uusi koulu harjakorkeudessa

Ruukinkankaan uuden koulun harjannostajaiset pidettiin perjantaina 22.10.2021 perinteiseen tapaan. Koulun rakentaminen etenee vähitellen: joihinkin luokkiin ja tiloihin on jo tuotu kalusteita, osa on vielä betonipinnalla. Oppilaat aloittavat syyslukukauden uudessa koulussa elokuussa 2022.

Harjakaisten ohjelmassa oli alkuun työmaakierros. Vieraat tutustuivat pienemmissä ryhmissä rakennuksen eri osiin.

Rakentajille ja kutsuvieraille tarjottiin perinteinen hernekeittoateria ja kahvit. Musiikkia esittivät Laura Matilainen ja Nakke Rannikko. Humoristisella esityksellään harjakaisväkeä viihdyttivät Eero Schroderus ja Mari Kela.

Juhlapuheet pitivät kunnanjohtaja Erno Heikkinen ja YIT:n Marko Palonen.

Kunnanjohtaja Heikkinen kertasi kouluhankkeen vaiheita tähän hetkeen. Ennen päätöstä uuden koulun rakentamisesta käytiin perusteellista keskustelua, ja kun päätös oli tehty, alkoi suunnittelu, jossa mukana alusta asti ovat olleet koulun oppilaat ja opettajat, ruoka- ja siivoushuolto sekä tekninen kunnossapito. Kilpailutuksen jälkeen toteuttajaksi valittiin YIT, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Paikallisia ja kainuulaisia yrityksiä ja ammattilaisia on käytetty laajasti.

“Kyseessä on näkyvin rakennushanke Suomussalmella miesmuistiin. Suomussalmella on eletty historiallisia aikoja, kun meillä on ollut nettomuuttovoittoa ensimmäisen kerran neljänkymmeneen vuoteen! Koronapandemialla on varmasti ollut osansa muuttoliikkeeseen, mutta myös kunnan panostus esimerkiksi tähän uuteen kouluun vahvistaa kunnan pito- ja vetovoimaa”, kunnanjohtaja Heikkinen kertoi puheessaan.

YIT:n Marko Palonen totesi koulutyömaan kaikkiaan 55 työntekijästä osan jo poistuneen, sillä ovathan maarakennus, perustukset ja runko jo täysin valmiit. Koulun rakentamisessa on noudatettu puhtausluokka ykköstä, joka tarkoittaa esimerkiksi pölyävien töiden eristämistä. Työmaan siisteys ja puhtaus todettiin työmaakäynnillä. Palonen painotti uuden koulun olevan kunnalle myös aineetonta pääomaa: tila itsessään tuo virikkeellisyyttä.

Kuvia harjannostajaisista löydät kouluhakkeen kuvagalleriasivulta. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

 

 

Juttua muokattu 25.10.2021: korjattu vuosiluku.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi