Ajankohtaista

Pakko Sanoa! festivaalin mainos
Sep 28

Pakko Sanoa! -festivaaliin 1.-3.10. löytyy vielä lippuja!

Suomussalmella kolmatta kertaa järjestettävän Pakko sanoa! -festivaalin teemana on tänä vuonna Kainuun voima! Tapahtuma kokoaa yhteen maakunnassa asuvia ja sieltä lähtöisin olevia taiteilijoita esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen aloilta.

Festivaali pidetään Suomussalmella 1.-3.10.2021. Paikkoina ovat Teatteri Retikka, Liikuntahalli, Wanhan Kalevan takapiha, Ravintola Seurahuone ja Hotelli-Ravintola Kiannon Kuohut. Festivaalin aikana nähdään Ulla Tapanisen lava-ammuntaa, Rotti-Eeron Kianto-tulkintaa, kahden teatteriyliopiston kaksintaistelu monologien areenalla, Reijo Kelan ja kumppaneiden improvisatorinen ja yllätyksellinen ilta tanssin, musiikin ja teatterin merkeissä sekä kantaesitys dokumenttiteatterista, jossa Markku Keränen kertoo elämästään pysyvän aivovaurion kanssa.  

Lisäksi festivaalin aikana on mahdollisuus tutustua paikallisen kuvataiteilija Jaakko Heikkisen taiteeseen. “Aika tiloissa” -taidenäyttelyn avajaiset pidetään Teatteri Retikan lämpiössä (Jalonkatu 1) 1.10. klo 16.00 alkaen. Heikkisen teokset ovat ekspressiivisiä ja tarinallisia ja kuvaavat hänen henkilökohtaisesti kokemiaan tapahtumia ja tapaamiaan ihmisiä. 

Perjantain iltaohjelmassa on jamit Seurahuoneella. Lauantai-illan jameissa Pub Jalonraitissa esiintyy klo 21.00 alkaen Kajaanissa syntynyt ja Kuhmossa nykyisin asuva Piirpauke-yhtyeen perustaja Sakari Kukko. Hän tuo tapahtumaan pandemia-aikana syntyneen sooloprojektinsa. Siinä sata vuotta sitten sävelletyn musiikin helmet muodostavat ohjelmiston juurakon, ja genrerajat kaatuvat ryskyen. Kukon esityksen jälkeen lava on vapaa paikallisille muusikoille. Paikan päältä löytyy perussetti bändikamoja ja soittimia – ei muuta kuin rohkeasti lauteille! Iltaohjelmiin on vapaa pääsy.  

Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyy www.teatteriretikka.net. Lippuvarauksen numerosta 044 511 9871/Minna Saastamoinen. Tervetuloa! 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi