Ajankohtaista

Aug 13

Kainuun kouluihin ja oppilaitoksiin avataan pop up -rokotuspisteitä

Kaikissa Kainuun kunnissa aloitetaan kouluihin ja oppilaitoksiin suunnattu rokotusohjelma.

Ohjelman piirissä ovat:

  • 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat perusopetuksen oppilaat
  • Lukion, ammattioppilaitoksen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat

Rokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta. Rokotusten toteuttamisesta tiedotetaan tarkemmin koulujen ja oppilaitosten kautta.

Kainuun soten kautta rokotusajan varanneet käyvät rokotuksella ja tehosterokotuksella saamansa ajan ja paikan mukaisesti. Oppilaitosten henkilökunta voi myös mahdollisuuksien mukaan hyödyntää pop-up rokotuspisteitä.

Miksi koronarokotusta suositellaan nuorille?

  • Rokotuksella suojataan nuoria ja heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta taudilta.
  • Rokotuksella vähennetään lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitustoimien tarvetta esimerkiksi kavereiden tapaamisiin ja harrastustoimintaan liittyen. Rajoitukset vaikuttavat lasten ja nuorten elämään voimakkaasti.
  • Myös lapset ja nuoret voivat kärsiä pitkäkestoisesta koronavirustaudista, jossa oireet pitkittyvät. Tästä on vielä vähän tutkimustietoa. Lasten ja nuorten koronatautiin on lisäksi kuvattu liittyvän harvinaisena jälkitautina vakavaa yleistynyttä tulehdusreaktiota.

”Yhteiskunnan paluu normaaliin päiväjärjestykseen edellyttää 80–90 % rokotekattavuutta 12 vuotta täyttäneillä. Rokotteiden saatavuuden puitteissa tämä on mahdollista saavuttaa marraskuun loppuun mennessä. Nuoren ikäluokan osallistaminen rokotuksiin on välttämätöntä, jotta tavoite saavutetaan. Pop up -rokotukset kouluilla ovat avainasemassa”, valottaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

”Suosittelen kaikkia oppilaiden huoltajia käymään kannustavaa keskustelua lastensa kanssa tarjolla olevista rokotuksista. Kainuun soten sivuilta saa lisäinformaatiota keskustelun tueksi”, Suomussalmen kunnan sivistysjohtaja Teemu Piirainen muistuttaa.

Lisätiedot

  • Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari, p. 044 797 4668
  • Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon päällikkö Auli Pennanen, p. 044 710 1751
  • Neuvolatyön, koulu- ja opisk.terv.huollon päällikkö Maila Moilanen, p. 044 797 0154
  • Suomussalmen sivistysjohtaja Teemu Piirainen, p. 040 688 4545

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi