Ajankohtaista

Akonvaaran portaat
Jul 07

Akonvaaran kuntoportaat vaativat vaivaa

Portaissa kävely, juoksu ja muu treenaaminen ovat tehokkaita kuntoilumuotoja. Porrastreenin suosio on kasvanut viime vuosina, ja monille paikkakunnille portaita on rakennettu varta vasten kuntoilijoita varten. 

Suomussalmen kuntoportaat Akonvaarassa ovat olleet kuntoilijoiden salainen helmi. Akonvaaran osin valaistuja ja haketettuja latu-uria liikutaan ahkerasti ympäri vuoden, mutta kesäaikaan harva osaa poiketa leveältä reitiltä kapeammalle kuntopolulle vielä ylemmäs rinnettä ja kohti mäkiseen maastoon rakennettuja kolmea porrasjaksoa. Tilanteeseen on tulossa viimeistään syksyllä parannus, kun opastekyltit saadaan asennettua paikoilleen. 

Portaille pääsee latupohjaa pitkin kävellen tai juosten joko puhdistamolta tai Puhdistamontien varrella, heti sillan jälkeen sijaitsevan Akonvaaran valaistun pururadan alkupäästä. Autolla tulijat voivat pysäköidä Puhdistamontien laitaan.  

Portaat löytyvät punaisella ympyrällä merkityltä alueelta täältä: klikkaa kartta suuremmaksi. 

Kesäreitti on merkitty punaisella katkoviivalla Suomussalmen ulkoilukarttaan. Klikkaa tästä kartalle. 

Katso lyhyt video: linkki avautuu YouTubeen ja uuteen välilehteen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi