Ajankohtaista

Jun 02

Suomussalmen kunnan koronatilannetiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (PSAVI) on kumonnut 1.6.2021 Kainuun alueen yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset. Vaikka kokoontumisia ei enää rajoiteta, tulee tilaisuuksissa noudattaa edelleen tartuntalain mukaisia hygieniakäytäntöjä kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien ylläpitoon. Suomussalmen kunnan tiloissa voi tästä päivästä lähtien järjestää yleisiä kokouksia ja tilaisuuksia, kunhan em. tartuntalain mukaisia ohjeita noudatetaan. Kokousten ym. tilaisuuksien pitäminen etänä on silti suositeltavaa. 

Asiointi kunnantalolla on mahdollista, vaikkakin edelleen suositellaan asioiden hoitamista puhelimitse, sähköpostitse tai muilla etäyhteyksillä. Kunnantalon asiointiaika on arkisin klo 9–15.  

Ryhmäliikunnan rajoitukset poistuvat.  

Kainuun alueella ovat voimassa seuraavat Kainuun soten antamat suositukset ja ohjeet: 

  •  Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille on edelleen voimassa! Erityisesti tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. 
  • Yleinen etätyösuositus on edelleen voimassa, mutta etäopetussuositusta ei ole.  
  • Kotimaan matkailussa tulee noudattaa turvavälejä, huolehtia käsihygieniasta sekä käyttää maskeja, mikäli turvavälit eivät toteudu.  
  • Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään. 
  • Yksityistilaisuuksissa vahva suositus noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja. 
  • Koronatestiin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä. Lisäksi suositellaan Koronavilkun käyttämistä älypuhelimessa. 

Viranomaiset, kunta mukaan lukien, ovat valmiudessa antamaan uusia suosituksia, ohjeita ja määräyksiä, jos koronaepidemiatilanne muuttuu. 

Suomussalmen kunta muistuttaa, että varautuminen ja suojautuminen on edelleen tärkeää, koska koronavirusta esiintyy vielä. 

Rokotuksen ottaminen on myös tärkeää. Kunta muistuttaa, että vaikka rokote suojaakin hyvin koronavirustautia vastaan, se ei kuitenkaan täysin poista tartunnan saamisen ja jatkotartuttamisen riskiä. Siksi myös yhden tai kaksi rokoteannosta saaneiden on huolehdittava edelleen käsihygieniasta, pidettävä turvavälejä, käytettävä kasvomaskeja silloin kun lähikontaktia ei voi välttää ja hakeuduttava koronatestiin vähäisistäkin oireista.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi