Ajankohtaista

touko 03

Avartti-tunnustus suomussalmelaiselle Joona Heikkiselle

Yhteensä 29 suomalaista nuorta on palkittu Avartti-tunnustuksilla osallistumisesta kansainväliseen nuorten harrastusohjelmaan. Kultaisia tunnustuksia jaettiin kaksi ja pronssisia tunnustuksia 27. Suomussalmelainen Joona Heikkinen on yksi pronssisen tunnustuksen saaneista.  Palkinnot jakoi 29. huhtikuuta etäyhteyksin tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Avartti on kansainvälinen 14–24-vuotiaiden harrastusohjelma, jonka toiminta-ajatuksena on tukea nuoren kokonaisvaltaista kasvua, vahvistaa osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä antaa valmiuksia toimia paikallisella ja yhteiskunnallisella tasolla.

Avartissa jokainen nuori voi muodostaa oman näköisen ohjelman valitsemalla harrastukset ja tavoitteet omista kiinnostuksista lähtien. Avartti-ohjelma koostuu kolmesta tasosta ja neljästä osiosta. Tehtyään valitsemansa tason osallistuja saa tunnustuksen, joka on pronssinen, hopeinen tai kultainen merkki sekä kansainvälisen todistuksen osallistumisesta Avartti-ohjelmaan.

Kansainvälisesti Avartti tunnetaan nimellä The Duke of Edinburgh’s International Award. Vuosittain ohjelmaan osallistuu miljoonia nuoria 130 maassa. Ohjelma aloitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1956.

kaksi henkilöä kuvaruudun äärellä.
Kuva: Joona Heikkinen (oikealla) seurasi kunnantalolla pidetyssä etätilaisuudessa Avartti-tunnustusten jakoa yhdessä ystävänsä Timo Tolosen kanssa. (Kuva: Jami Kähkönen / Suomussalmen kunnan nuorisopalvelut.)

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi