Ajankohtaista

Apr 23

Kustannustuen haku avautuu kolmannen kerran 

Suomussalmen kunnan elinvoimapalvelut muistuttaa, että koronapandemiasta kärsineet yritykset voivat hakea kustannustukea jälleen 27.4.2021 alkaenKustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuen kolmas hakukierros on suunnattu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020.

Lue lisää Valtiokonttorin ylläpitämiltä sivuilta osoitteessa haekustannustukea.fi

Kustannustuki on korvaus yrityksen joustamattomista kustannuksista ja palkkamenoista. Lisäksi työnantajan sivukuluista, kuten sosiaaliturvamaksuista ja työterveyskustannuksista, voidaan korvata tietty osuus. 

Uutena myös yksinyrittäjien tukihaku Valtiokonttorista 

Tällä kierroksella myös yksinyrittäjät voivat hakea kustannustukea Valtiokonttorista. Yrityksellä täytyy olla Y-tunnus, jotta se voi hakea kustannustukea ja hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2000 euroa tukikauden ajalta.  

Kaikki tiedot tukien hakemisesta ja ehdoista löytyvät kustannustuen osalta osoitteesta www.haekustannustukea.fi

Sulkemiskorvaus

Yrityksille maksetaan korvaus, jos niiden toimitilat on täytynyt pitää suljettuina lain tai viranomaismääräyksen johdostaJos yritysten asiakasmäärää on rajoitettu, mutta niitä ei ole suljettu kokonaan, ne eivät ole sulkemiskorvauksen piirissä. Uusi sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja yrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä, jotka on suljettu tilapäisesti asiakkailta majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetulla lailla. Korvausta voidaan maksaa myös yrityksille, jotka kunta tai aluehallintovirasto on määrännyt suljettavaksi tartuntatautilain nojalla.

Lisätietoa sulkemiskorvauksen osalta osoitteesta valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaus.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi