Ajankohtaista

Apr 12

Nuorten tueksi Oulusta Suomussalmelle

Oululainen ammattiopisto Luovin opintoneuvoja Katriina Nurmi tiesi heti ilmoituksen nähtyään hakevansa Suomussalmella avoinna ollutta etsivän nuorisotyöntekijän sijaisuutta. Työnantaja myönsi virkavapaata, ja niin Nurmi pääsi pääsiäisen jälkeen aloittamaan uudessa työssä.

Katriina Nurmi nauttii päästyään oleilemaan viikonloppuja ja lomia pidemmäksi ajaksi kainuulaisessa vaaramaisemassa, luonnossa ja juurillaan. Mökkimatka Kuurtojärven rannalle lyheni huomattavasti.

Kajaanissa syntyneen Nurmen isovanhemmat asuivat viitostien varrella Käpylässä, lähellä Hiljaista kansaa. Lapsuudessa mummolassa vietetyt lomat saivat kiintymään seutuun.

”Olen aina sanonut olevani kainuulainen, joka on ylpeä juuristaan”, hän kertoo.

Nuorten tukena

Katriinan tavoite työssään on tarjota nuorille juuri heidän tarpeidensa mukaista tukea ja ohjausta heidän omalla polullaan. Tavoitteen saavuttamiseksi nuoren kohtaaminen, nuoren kuulluksi tuleminen ja luottamuksen rakentaminen ovat avainasemassa.

”Olla turvallinen ja luotettava aikuinen”, hän luonnehtii suhdetta kohtaamiinsa nuoriin.

Nurmen ja työparinsa Jami Kähkösen työpisteet sijaitsevat Hanslankareiden tiloissa Kurimontiellä, mutta he ovat jo käyneet Hyrynsalmella, joka Suomussalmen lisäksi kuuluu etsivien nuorisotyöntekijöiden toiminta-alueeseen.

Työn alkupäivät ovat kylläkin menneet Nuokkarilla seiskaluokkalaisia ryhmäyttämässä.

Lue lisää Suomussalmen etsivästä nuorisotyöstä (linkki sivulle).

Katriina Nurmi värikkään maalauksen edessä. Maalauksessa käden kuvia ja pyörre.
Katriina Nurmen työpiste sijaitsee tavallisesti työpaja Hanslankareiden tiloissa, mutta alkuun hän on ollut Nuokkarilla. Taustalla nuorten tekemää taidetta. Kuva: Tuula Leskinen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi