Ajankohtaista

Ulkoseinät eristetään ja julkisivu muurataan säältä suojassa. Kuva: Niina Kinnunen.
Mar 26

RUUKINKANKAAN UUDEN KOULUN SÄÄSUOJAUS

Ruukinkankaan uuden koulun sääsuojaus asennetaan lohkoittain (A, B ja C) ennen ulkoseinien eristystöitä ja julkisivun muurausta.

A-lohkon vesikattoelementtien asennustyöt saadaan lähiaikoina päätökseen. B-lohkon osalta on jo muutama elementti asennettu. Vesikattoelementit rakennetaan työmaa-alueella olevassa erillisessä sääsuojassa, jonka jälkeen ne nostetaan paikoilleen ja suojataan sivuttaissuuntaiselta kosteusrasitukselta.

Kun vesikattoelementit on asennettu paikoilleen, niin sitten kootaan lohko kerrallaan sivuille muuraustelineet. A-lohkon osalta muuraustelineet on jo asennettu. Muuraustelineen ulkopuolisille sivuille asennetaan telinepeite, joka on yläosasta kiinnitetty vesikattoelementin alapintaan.

Sääsuojan sisällä tehdään ulkoseinien eristäminen ja julkisivumuuraukset. Ulkoseinänrakenne on seuraava: Teräsbetoniseinä 180 mm, lämmöneriste 175 mm, tuulensuojavilla 50 mm, tuuletusväli 30-45 mm ja julkisivumuuraus 130 mm.

Uuden koulunrakennuksen julkisivun muuraustyöt tehdään urakoitsijan omana työnä paikallista muurausammattitaitoa hyödyntäen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi