Ajankohtaista

Mar 11

Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi hanke on käynnistynyt

Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi hankkeessa projektipäällikkönä ja yhteyshenkilönä 1.3. alkaen on aloittanut kuhmolaislähtöinen matkailualan restonomi Johanna Vilhunen. Hankkeen etenemisestä tullaan tiedottamaan ainakin Kuhmon ja Suomussalmen kuntien sivuilla.

Alueen asukkaat, yrittäjät ja yhdistykset toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi mukaan kehitystyöhön, jonka tavoitteena on alueen kilpailuedun parantaminen ja sen myötä yritysten kannattavuuden ja elinvoimaisuuden kasvaminen myös uusien kohderyhmien keskuudessa. Tavoitteena on vahvistaa luonto- ja kulttuurielämyksiä, jonka seurauksena myös yksittäiset matkailijat löytävät ne vaivattomasti. Toimenpiteitä ovat digitaalisen löydettävyyden parantaminen, esteettömien-, maastopyöräily- ja kulttuurireittien (mm. sotahistoria), kalastusmatkailun tunnistaminen ja kehittäminen.

Ensi töikseen aloitamme paikallisten tahojen kontaktoinnin olemassa olevista alueen palveluista, tarpeista ja kehittämiskohteista. Lisäksi kartoitetaan hankkeen yhtymäkohdat jo olemassa oleviin ja tuleviin hankkeisiin. Tulemme järjestämään hankkeen tiimoilta yhteisiä työpajoja ja koulutuksia, joista tiedotetaan erikseen.

Hankkeen päätoteuttajana on Kuhmon kaupunki ja osatoteuttajana Suomussalmen kunta. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto yhdessä Kuhmon kaupungin ja Suomussalmen kunnan kanssa. Rahoitusviranomaisena toimii Kainuun liitto. Hanke toteutetaan 1.1.2021-30.6.2023.

Olethan yhteydessä kehitysyhteistyön merkeissä!

Johanna Vilhunen, hankkeen projektipäällikkö
johanna.vilhunen@kuhmo.fi, p. +358 40 5583 904.

Tiia Mustonen, Suomussalmen matkailukoordinaattori
tiia.mustonen@suomussalmi.fi, p. +358 44 777 3170

 

logot kuhmo suomussalmi kainuun liitto eakr vipuvoimaa

 

 

 

Artikkelikuva: arkistokuva Retkipaikka / Antti Kulmanen / Suomussalmen kunta.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi