Ajankohtaista

Feb 25

Kunnan rajoitukset ja suositukset ennallaan

Kainuun koronatilanne on tällä hetkellä perustasolla. Monella muulla alueella tilanne on kuitenkin erittäin huolestuttava ja yhä pahenemassa. Vaikka tilanne Kainuussa on nyt rauhallinen, on Suomussalmen kunnan johtoryhmä päättänyt pitää aiemmin annetut rajoitukset ja suositukset ennallaan. 

Suomussalmen kunta seuraa tarkasti koronaepidemian kulkua, ja kunnan johtoryhmä on valmiudessa kokoontumaan ja tekemään linjauksia nopeallakin aikataululla, jos esim. Kainuu siirtyy kiihtymisvaiheeseen. 

Muun muassa seuraavat rajoitukset ja suositukset ovat edelleen voimassa: 

  • Aikuisten ryhmäliikunta on keskeytetty 
  • Kunnan tiloissa ei voi järjestää ulkopuolisia tilaisuuksia. Rajoitus on voimassa toistaiseksi. 
  • Aikuisten ryhmäliikunnan lähiryhmät on keskeytetty toistaiseksi. Suomussalmen kunta suosittelee urheiluseuroja toimimaan samoin. Kunnassa päätös koskee Kianta-Opiston liikuntaryhmiä ja kylpylän ohjattuja allasjumppia. Soveltuvilta osin osa aikuisten liikuntaryhmistä on siirtynyt verkkoon.  Aiemmin käynnistyneet liikunnan etäryhmät ovat toiminnassa, ja ne jatkavat normaalisti. Liikuntahallin aikuisryhmien käyttö on edelleen kielletty 
  • Kianta-Opiston muut ryhmät voivat edelleen aloittaa tai jatkaa vakiintuneita turvatoimia noudattaen. 
  • Alle 12-vuotiaiden ryhmäliikuntaa ei edelleenkään rajoiteta. 12–17-vuotiaiden liikuntaryhmissä voi olla maksimissaan 20 henkilöä. 
  • Koko Kainuun alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat tartuntatautilain nojalla edelleen kiellettyjä toistaiseksi. Annettuja turvatoimia noudattaen osallistumisrajoitus on 20 henkilöä. 
  • Aiemmin päätetyt kävijärajoitukset mm. kirjastolle ja kylpylään ovat edelleen voimassa. 
  • Lukiolaisilla ja aikuisilla opiskelijoilla ovat maskit edelleen käytössä, samoin eri yksiköiden välillä liikkuvalla henkilöstöllä. 
  • Henkilökunnalle aiemmin annetut yleiset ohjeet ovat edelleen voimassa. 

Kainuun ja Suomussalmen hyvää tilannetta osaltaan selittää asukkaiden esimerkillinen toiminta tartuntojen torjumisessa. Ohjeita on myös jaksettu noudattaa, vaikka koronatilanne on pitkittynyt. Suomussalmen kunta kiittää jokaista kuntalaista vastuullisesta toiminnasta ja jaksamisesta. Hyvä käsi- ja yskimishygienia toivottavasti jää hyväksi tavaksi. 

Kuitenkin meidän jokaisen pitäisi jaksaa vielä, rokotusten saamiseen saakka, välttää kokoontumisia ja lähikontakteja sekä noudattaa muita annettuja ohjeitaErityisen tärkeää se on nyt, kun käynnistynyt talvilomakausi lisää ihmisten liikkuvuutta alueiden välillä, mikä puolestaan kasvattaa tartuntojen leviämisen riskiäToimenpiteillä suojelemme ikääntyneitä, riskiryhmiin kuuluvia ja terveydenhuoltojärjestelmää.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi