Ajankohtaista

tammi 21

Ajankohtaista rokotusjärjestyksestä

Kainuun sote tiedottaa, että koronarokotuksiin liittyen tulee runsaasti kysymyksiä. Erityisesti rokotejärjestykseen liittyen tiedustellaan mahdollisuudesta saada rokote aiemmin esimerkiksi työtehtävien perusteella.

”Rokotusjärjestys on selkeä: Etenemme kansallisten linjausten mukaisesti. Eli lähityötä tekevien, yhteiskunnan toimintojen kannalta kriittistä työtä tekevien tai muiden erityisten perusteiden vuoksi ei ole mahdollista saada rokotetta etukäteen. Pyydämme siis malttia ja rauhallisuutta oman rokotevuoron odottamiseksi”, pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta selventää.

Rokotusjärjestys

Rokotusjärjestys on säädetty valtioneuvoston asetuksella, jonka pohjalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on täsmentänyt rokotteiden antamista. Rokotteet suositellaan annettavaksi seuraavassa järjestyksessä:

  1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat (ml. kriittinen terveydenhuollon henkilöstö)

Kainuussa ammattihenkilöstön rokotukset ovat käynnissä ja jatkuvat lähiviikkoina. Hoitokotien asukkaiden rokotukset alkanevat helmikuun puolessa välissä, mikäli rokotetoimitukset jatkuvat suunnitellusti.

  1. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia

Kainuussa rokotukset eivät ole käynnistyneet. Mikäli rokotteita on käytettävissä, ennakoitu aloitusajankohta on helmi-maaliskuun vaihteessa. Rokotukset alkavat ensin vanhimmasta ikäluokasta ja etenevät sairautensa perusteella suuremmassa riskissä olevien ryhmiin.

  1. Muu väestö

Muiden kuin edellä mainittuihin kuuluvien aikuisten koronarokotukset käynnistyvät vasta, kun rokotteita on saatavilla riittävästi. Tällä hetkellä asiasta ei ole tarkempaa tietoa.

Lasten rokottaminen tulee ajankohtaiseksi vasta lapsia koskevien rokote- ja vaikuttavuustutkimusten valmistuttua.

Seuraa Kainuun soten tiedotusta

Yksittäisten lisätiedustelujen sijaan kuntalaisia pyydetään seuraamaan Kainuun soten tiedotusta rokotusjärjestykseen tai rokotusten aikatauluun liittyen. Ajantasaiset tiedot Kainuun alueella toteutettavista koronarokotuksista kootaan osoitteeseen sote.kainuu.fi/koronarokotukset

THL:n rokotesivulle tästä: thl.fi/koronarokote

 

 

[muokattu 21.1.21 klo 13.40: lisätty linkki THL:n koronarokotesivulle.]

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi