Ajankohtaista

Jan 19

Suomussalmen yrittäjäpalkinto Wanhan Kalevan Baarin yrittäjille

Suomussalmen kunnan vuoden 2020 yrittäjäpalkinto on myönnetty Suomussalmen kirkonkylällä toimivan Wanhan Kalevan Baarin yrittäjille Heikki Juntuselle ja Milla Kettuselle. Palkinto luovutettiin tänään kunnantalolla ennen kunnanhallituksen kokousta pidetyssä tilaisuudessa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että keskustaajaman ulkopuolella toimiva palveluyritys on tärkeä kylää elävöittävä sekä alueen asukkaita että matkailijoita palveleva yritys.

”Kaleva, kuten sitä puhekielessä kutsutaan, on uniikki kohde, jossa jokaisen täytyy piipahtaa, ja Kalevassa käytyään paikan varmasti muistaa,” kunnanjohtaja Erno Heikkinen totesi puheessaan palkinnon luovutustilaisuudessa.

Wanhan Kalevan Baari toimii jo 3. sukupolvessa. Heikki Juntusen isoisä perusti Kalevan vuonna 1928, ja toiminta on jatkunut samassa pihapiirissä sodan kiivaimpia hetkiä lukuun ottamatta lähes sadan vuoden ajan. Kaleva on yksi Suomen vanhimmista vielä toimivista kahvila-baareista.

”Eikä taida muualta vastaavaa 1960-luvun sisustustakaan löytyä,” Heikkinen huomautti.

Yritystoiminnassa hyvä tuote, hyvä palvelu ja kyky muuntautua aikojen muuttuessa ovat keskeisessä roolissa. Vuosikymmenten varrella yritys on toiminut niin matkustajakotina, baarina, kahvilana, kauppana kuin leipomonakin. Toimintoja on muutettu kysynnän ja ajan mukaan, mutta paikan henki on säilynyt. Muuntautumisesta hyvä esimerkki on nykyisen yrittäjäparin lisäämä elävän musiikin tarjonta.

Suomussalmen kunta on valinnut vuoden yrityksen vuodesta 1975 lähtien.

Erityismaininta Kemetille

Tavanomaisen yrittäjäpalkinnon lisäksi myönnettiin kunnan erityismaininta Kemet Electronics Oy:n Suomussalmen tehtaalle. Kemetin Suomussalmen tehtaalla tapahtui kesällä tehtaan toiminnan jatkumisen vaarantanut tulipalo. Yhtiö osoitti tilanteessa kunnioitettavaa määrätietoisuutta aloittamalla työt tehtaan toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi heti tulipaloa seuraavana päivänä.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi