Ajankohtaista

Jan 14

Rahoitus varmistui Kuhmon ja Suomussalmen matkailuhankkeelle

Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi -hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Kainuun liitolta. Yhteistyössä Kuhmon ja Suomussalmen alueen toimijoiden kanssa valmisteltu hanke on kestoltaan 2,5 vuotta ja se päättyy siten 30.06.2023.

Hankkeen tavoitteena on kasvattaa alueen tunnettuutta ja vetovoimaa osana Arctic Lakeland -matkailualuetta. Tavoitteena on myös mm. pidentää matkailusesonkeja monipuolisilla luontoreiteillä ja markkinoimalla kalastuskohteita. Alueen matkailupalvelut ovat jatkossa paremmin löydettävissä ja ostettavissa sähköisissä myyntikanavissa.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 360 000 euroa, josta EAKR- ja valtion rahoitus kattaa 252 000 euroa. Kuhmon kaupungin ja Suomussalmen kunnan rahoitusosuudeksi 2,5 vuoden aikana jää yhteensä 108 000 euroa. Kuhmoon sijoittuvan projektipäällikön rekrytointi on menossa.

Hankkeen johtaja ja Kuhmon kaupungin kehitysjohtaja Soile Holopainen perustelee hanketta volyymin kasvattamisella, jotta matkailun palvelutarjonta pystyy toimimaan elinvoimaisesti ja liiketaloudellisesti kannattavasti. Esimerkiksi erilaisten ohjelmapalveluyritysten olemassaolon perusta on riittävä majoituskapasiteetti alueella.

Suomussalmen elinvoimajohtaja Jonne Maaningan mukaan erityisen tärkeä on tänä päivänä kehittää yritysten sähköistä löydettävyyttä, joka palvelee matkailijoiden lisäksi paikallisia asukkaita.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi